Actualitate

Tânăr de 26 de ani din Râmnicelu depistat de aparatul radar cu 178 km/h pe DN2E85

În data de 27 februarie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 202 sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 34 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat acţiuni ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi, cât şi în afara acestora.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 78 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar 19 dintre aceştia au predat permisele de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.

Cu cea mai mare viteză178 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autoturimsul unui tânăr de 26 de ani, din Râmnicelu, ce rula pe DN2E85, în afara localității Poșta Câlnău.

Alte 15 permise de conducere au fost reţinute pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului, pentru neacordarea priorității de trecere a celor ce aveau acest drept și pentru neprezentarea în termen de 24 de ore la poliție în urma unui accident rutier soldat doar cu pagube materiale.

Poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere în care ar putea fi implicați pietonii și bicicliștii. 21 de participanți la trafic din aceste categorii au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea legislației rutiere, fiind consiliaţi pentru conştientizarea riscurilor la care se expun atunci când nu respectă regulile de circulație.

Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (21), care s-au urcat la volanul unor maşini ce prezentau defecțiuni tehnice (19) şi 24 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 79.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *