Ucigașul nevăzut al multor buzoieni. Iată cum te poți feri de o moarte sigură
În aceste zile românii, mai ales cei care locuisc în mediul rural, se expun unui pericol uriaș.
An de an, toamna este sezonul vinului, iar tragediile pot apărea oricând în acele gospodării care nu acordă atenție suficientă unui fenoment periculos precum fermentația. După ce presa a relatat de-a lungul timpului nenumărate cazuri de intoxicații cu gazele emanate de vinul aflat în fierbere, oamenii au început să devină din ce în ce mai atenți și știu că se expun unui pericol.
CITEȘTE ȘI: VIDEO: Cum au petrecut râmnicenii de „Ziua Mobilității”
Un ultim astfel de incident s-a petrecut în week-end-ul care tocmai a trecut în localitatea buzoiană Poșta Câlnău. Atunci, doi soți au fost la un pas să cadă pradă propriei neglijențe. Chiar dacă cei doi gospodari au o experiență bogată în fabricarea vinului, aceștia au făcut imprudența de a coborâ în beci, unde s-au intoxicat cu dioxid de carbon emanat de vinul aflat în fermentație. Din fericire aceștia au fost scoși la timp din beci iar medicii de la spital au reușit să îi stabilizeze.
Recomandări esențiale
Specialiștii viticoli recomandă oamenilor ca procesul de fermentație să se producă în spații aerisite. Mai mult, gospodarii pot verifica dacă în respectiva încăpere s-a acumulat dioxid de carbon printr-o metodă extrem de simplă: trebuie să intre în beci cu o lumânare aprinsă, iar dacă aceasta se stinge încă de la intrare, înseamnă că în încăpere lipsește oxigenul.