Actualitate

Un inspector RAR care a luat șpagă 100 de lei a primit 3 ani cu executare după ce le-a râs în nas judecătorilor

Problema șpăgilor în centrele RAR din țară a depășit cu mult autoritățile competente în rezolvarea acestui flagel.

Nu șpaga, fizică, dată este problema, ci faptul că cu respectivii bani, inspectorii RAR pun în circulație autoturisme aflate într-o stare tehnică discutabilă, vehicule care pot deveni pericole publice în orice clipă.

Probleme RAR au fost semnalate atât la RAR Brașov, Constanța, București dat și la Buzău, în cel din urmă județ menționat, șpaga este, conform surselor noastre, singura care rezolvă problemele chiar și în cazul autoturismelor mai noi.

Pe 7 octombrie, Tribunalul Bacau la condamnat pe S.I.H la 3 ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita. „Instanța i-a interzis ca timp de 5 ani să ocupe funcția de care s-a folosit la comiterea infracțiunii, respectiv cea de inginer la RAR Bacău.

Alături de acesta a fost condamnată și mituitoarea, S.L.O, tot la trei ani de închisoare, dar cu suspendarea executării sub supraveghere.

Decizia instanței nu este definitivă. Anchetatorii au stabilit că, pe 14 iunie 2017, S.I.H. s-a întâlnit cu o persoană la intersecția dintre DN 2G cu DJ156A, pe direcţia Bacău-Moineşti, de la care a primit 100 de lei pentru omologarea unui autoturism marca Dacia 1310 în vederea înscrierii în circulație.

De asemenea, pe 29 mai 2017, inginerul RAR a primit 900 de lei de la S.L.O. pentru urgentarea și facilitarea omologării unui autoturism marca Mini Cooper. S.I.H nu a recunoscut comiterea faptelor şi nu a cooperat cu poliția sau cu instanţa, refuzând să dea declarații.”

Judecatorii au considerat ca inculpatul a dat dovada de disperat fata de lege 

„Prin refuzul nejustificat al acestuia de a da declarație în cursul procesului penal, dar şi prin planșele foto depuse prin intermediul avocatului ales la ultimul termen de judecată a dat dovadă de dispreț față de organele implicate în soluționarea prezentei cauze”, este concluzia judecătorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *