Actualitate

Vizită a polițiștilor la deținătorii de arme

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii din cadrul Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat 12 controale pe raza municipiului Buzău  și a comunelor  Vernești, Mânzălești și Vintilă Vodă, pentru verificarea modului în care deţinătorii de arme şi muniţii respectă prevederile legale privind asigurarea şi păstrarea armelor deţinute.

În urma verificărilor efectuate au fost identificate două persoane în vârstă de 57 respectiv  36 de ani din municipiul Buzău și una în vârstă  de 31 de ani din localitatea Vernești, deţinătoare legale de arme şi muniţie neletală,  cu privire la care poliţiştii au stabilit că acestea nu au predat armele de autoapărare pe care  le deţineau legal, la un armurier autorizat, în termen de 10 zile de la data expirării valabilităţii permisului de armă.  

CITEȘTE ȘI: Deținătorii de arme din Podgoria și Topliceni verificați de polițiști. Iată ce au descoperit

În cauză au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracţiunii de „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”  conform Codului Penal, iar armele şi muniţia au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Totodată, s-a luat măsura anulării dreptului de deţinere port şi folosire arme şi muniţii neletale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *