Actualitate

Zi de mare sărbătoare pentru creștini: „La mulți ani sărbătoriților zilei”

Sântămărie Mică, sau Precista Mică, sărbătorită pe 8 septembrie, este sărbătoarea de încheiere a anotimpului cald, moment când, prin tradiție, oamenii treceau de la pălărie, la căciulă șu urmau mai multe schimbări.

Țăranii făceau, și încă fac, în această perioadă diferite activități agricole, precum culegerea ultimelor plante de leac, culesul strugurilor, semănatul grâului, orzului și secarei.
Maica Domnului are în calendarul ortodox 9 zile de pomenire, începând cu Buna Vestire din martie și terminând cu „Zămislirea Sfintei Fecioare de către Sfânta Ana”, la finalul lunii decembrie.

Nașterea Maicii Domnului este prăznuită de Biserică pe 8 septembrie, fiind prima mare sărbătoare din anul bisericesc. A fost fixată în a opta zi din anul bisericesc, pentru că cifra opt simbolizează ziua veșniciei, viața fără de sfârșit.

De reamintit este faptul că pe 15 august creștinii serbează Adormirea Maicii Domnului, zi în care nu se fac urări celor ce poartă numele de Maria și nume derivate, iar pe 8 septembrie este Nașterea Maicii Domnului.

Cu acest prilej, primarul comunei Podgoria, Chiru Marius, le urează tuturor sărbătoriților zilei un sincer și călduros la mulți ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *