Politica

Circ, binecuvântări, injurii, dezvăluiri și numiri. Toate astea s-au întâmplat astăzi la Conferința Județeană a PSD Buzău


Astăzi, începând cu ora 11.00, delegați și membrii PSD din județul Buzău au participat la lucrările conferinței județene, în cadrul căreia a fost ales și noul președinte al filialei pentru următorii doi ani. Pentru această funcție s-au înscris doi pesediști, anume, deputatul Marcel Ciolacu și fostul senator Ion Vasile. Pe final de conferință, Ion vasile s-a retras din cursă, reclamând faptul că întâlnirea este nedemocratică.

Astfel, Marcel Ciolacu a fost ales președinte al PSD Buzău, în locul lui Constantin Boșcodeală. Boșcodeală a decis să nu mai candideze la nicio funcția din pricina problemelor cu legea. Cu acest prilej, primarul Râmnicului, popa Viorel Holban a ținut  dinadins să urce pe scenă și să ia microfonul în primire. Odată ajuns în fața pesediștilor buzoieni , preotul a început să binecuvânteze audiența cu harul divin și totodată l-a apostrofat pe Ion Vasile, aducându-i aminte că în 2000, când acesta era președinte la organizația de tineret PSD, nu l-a lăsat să candideze la funcția de primar al Râmnicului, motiv pentru care a fost forțat să migreze la PNL. Din spusele lui Holban, acesta „țintea”  primăria încă de acum 15, ani, însă fostul senator Ion Vasile, nu a acceptat candidatura sa. Tot discursul său a durat peste 10 minute, iar pe alocuri, sala a izbucnit în râs grație unor glume făcute de preot. În altă ordine de idei, haideți să îl cunoaștem mai bine pe proaspătul președinte al organizației PSD județene. Este născut pe 28 noiembrie 1967 în municipiul Buzău. De profesie jurist, Ciolacu s-a specializat în administrație publică locală. Cariera de politician l-a urcat pe culmile succeslui, însă l-a și pus într-o lumină negativă. În urmă cu aproximativ cinci luni, Victor Ponta a semnat o decizie prin care a fost retrasă, la cerere, calitatea de consilier onorific al primului-ministru pe care o deținea Ion Marcel Ciolacu. Această decizie a fost luată după ce în presă au apărut mai multe informații privitoare la legătura acestuia cu Omar Hayssam, dar și posibile fapte de corupție. Presa centrală a publicat fotografii cu Ciolacu alături de Omar Hayssam făcute la o partidă de vânătoare organizată de Direcția Silvică Buzău. În anul 2007, având susținerea lui Boșcodeală, Ciolacu a fost numit director executiv al SC Urbis Serv SRL, o companie controlată de municipiul Buzău. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal, în urma unui raport al Curții de Conturi din iunie 2009. Acel raport vorbea despre faptul că societatea a fost prejudiciată cu aproximativ 5 milioane de lei. După aceste dezvăluiri din presă, Ciolacu a declarat pentru un ziar central că nota Curții de Conturi Buzău a fost contestată în instanță și că a existat un dosar de cercetare penală la DNA Ploiești, în care acuzațiile respective au fost anchetate, însă procesul s-a finalizat cu neînceperea urmării penale față de acesta. În prezent, Ciolacu nu are calitatea de suspect sau inculpat în niciun dosar penal instrumentat de DNA Ploiești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *