Politica

Ping-pong între Ciolacu și Romanescu

Doi șefi ai filialelor județene a PSD și PNL, Marcel Ciolacu, respectiv Cristi Romanescu au început să-și trimită porumbei voiajori în prag de alegeri parlamentare. Primul care a spart gheața a fost liberalul Romanescu care a transmis un comunicat de presă în care spune că unii dintre candidații PSD pentru parlamentare sunt „Incompatibili moral” cu viitoarea candidatură întrucât ocupă funcții publice.

 

Mai exact, Romanescu cere în respectivul comunicat de presă ca pesedistul Sorin N. Lazăr să își dea demisia dn funcția de vicepreședinte al ANRP, iar Laurențiu Țepeliș din cea de director adjunct al Colegiului Național B.P Hașdeu: „Anunțarea listei de candidați ai PSD Buzău pentru alegerile parlamentare trebuie să atragă după sine niște demisii. Pe lista PSD se află două nume care trebuie să plece din funcțiile pe care le ocupă pentru a nu periclita integritatea acelor instituții. Unul dintre candidații PSD pentru Camera Deputaților, Sorin Lazăr, ocupă funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), având rang de subsecretar de stat. Fiind vorba de o instituție în subordinea Guvernului României, nu poate plana vreo suspiciune de interferență între activitatea executivă și asumarea unei candidaturi politice la alegerile parlamentare. Domnul Lazăr trebuie să plece din funcția de vicepreședinte al ANRP dacă vrea să candideze la alegerile parlamentare. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă printr-o demisie, îi cerem domnului Dacian Cioloș, premierul României, demiterea domnului Lazăr de la ANRP. Intenția actualului guvern de a nu lăsa activitatea executivă să fie influențată de jocul electoral, lucru care înseamnă plecarea din guvern a celor care vor să candideze la alegerile parlamentare, este de apreciat. Principiul trebuie să se aplice și în cazul domnului Lazăr.  Și lista de candidați ai PSD pentru Senatul României ridică semne de întrebare. Am fost surprins să-l văd acolo pe domnul Laurențiu Țepeluș, director adjunct al Colegiului Național „B. P. Hașdeu”. Educația nu trebuie să aibă legătură cu politica și cu interesul electoral de partid. Apartenența la un partid politic e o decizie personală, ce nu poate fi îngrădită decât în situațiile menționate de lege, însă candidatura la alegerile parlamentare e o chestiune care, din punct de vedere moral, nu poate fi compatibilă cu o poziție de conducere într-o instituție de învățământ. Cu atât mai mult când vorbim de unul dintre cele mai prestigioase licee din România, Colegiul Național „B. P. Hașdeu” din Buzău. În consecință, dacă vrea să candideze din partea PSD la alegerile parlamentare, domnul Țepeluș trebuie să își dea demisia din funcția de director adjunct al Colegiului Național „B. P. Hașdeu”. Sper că PSD și ai săi candidați vor înțelege că integritatea trebuie să primeze, inclusiv în timpul campaniei electorale, pentru orice persoană care dorește să ajungă parlamentar, iar persoanele mai sus amintite vor părăsi funcțiile deținute.„.

CITEȘTE ȘI: PSD și PNL Buzău și-a dat mâna și le-a tras un șut în cur polițiștilor locali în prag de iarnă și alegeri parlamentare

La scurt timp după această „picătură de otravă”, președintele filialei județene a PSD Buzău, Marcel Ciolacu a ales mai întâi să își exprime punctul de vedere prin intermediul contului său personal de Facebook, ulterior printr-un comunicat de presă: „Cristian Romanescu, preşedintele numit al PNL şi nu ales, a făcut astăzi câteva comentarii legate de doi colegi din PSD aflați pe listele pentru alegerile parlamentare. Dacă aceste comentarii veneau din partea lui Ovidiu Anghel, înțelegeam. Dar, venind din partea domniei sale, sunt neplăcut surprins. Pentru că, brusc, a uitat un principiu fundamental al democraţiei: dreptul de a alege şi de a fi ales. Mai mult de atât, după ce eşti ales ai dreptul de a opta în termen de 15 zile. Cu alte cuvinte, Cristian Romanescu vrea să ne întoarcem în perioda stalinistă când, dacă aveai alte convingeri politice în afara celor impuse, urma să fii dat afara. In presa din Buzău s-a tot scris că pe listele PNL pentru alegerile parlamentare vor fi Vlad George, consilier municipal şi director al Palatului Copiiilor, precum şi Ionela Voicu, inspector şcolar. Eu însă nu le voi cere demisia, ci le voi ura succes în campanie! Imi permit să-i adresez lui Cristian Romanescu o întrebare: daca va candida la parlamentare, pe primul loc, aşa după cum este normal pentru şeful PNL Buzău, îşi va da demisia din funcţia de președinte al Federatiei Române de Tenis de Masă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *