Rodica Bârlă a făcut o retrospectivă a primului său mandat de primar la Puiești
După patru ani de mandat, primărița Rodica Bârlă a transmis un mesaj, prin intermediul unei rețele de socializare, în care a detaliat o parte din realizările făcute în ultimii 4 ani.
,,Din respect pentru dumneavoastra și pentru încrederea pe care mi-ați acordat- o în urma cu patru ani, ar fi fost normal să vă prezint în primul rând dumneavoastra activitatea și realizările mele la sfârșit de mandat.,,, și-a început Bârlă postarea.
Însă sunt nevoită să vin cu unele clarificări la acuzațiile care mi-au fost aduse de candidatul PNL, domnul Manea Adrian, încă din prima postare în care își anunță candidatura.
Nelămurind lucrurile la timp, lăsăm loc de interpretare.
Oricât de bine plasată politic aș fi fost, nu aș fi putut în trei ani să aduc în faza de execuție proiecte demarate de la 0.
Dumneavoastră domnule Manea ați afirmat: „indelungatele faze de proiectare și avizare”. Și totuși pentru PNL au fost 16 ani disponibili. La momentul acesta 3 NU POATE FI EGAL16.
Abia peste trei mandate mă puteți compara cu vechea administrației și învinui de declinul comunei cauzat de nereușitele PNL ului până în 2020. „importanta Comunei Puiești – care este cazul si timpul de a ajunge acolo unde ii este locul, si anume printre primele comune din judet la capitolul dezvoltare.”
comuna Puiești a fost una dintre comunele dezvoltate din județ.
Consider că în cei 3 ani de mandat am reușit să opresc aceast declin al comunei.
„Da, am ramas in urma si asta datorita greselilor repetate ale actualei administratii care a risipit energie si resurse pe lucruri lipsite de importanta”.
Comuna Puiești este rămasă de mult în urmă. Construiți- vă materialul de campanie pe baza a ceea ce vreți să construiți, să dezvoltați, nu plecați de la început cu denigrarea contracandidatului. Este foarte simplu să analizezi activitate celuilalt.
„Consider ca este necesara schimbarea actualei administratii care, nu doar ca nu a “impins” lucrurile inainte ci a fost o “frana” pentru proiectele care incepeau in 2020 sa se miste, sa prinda contur, dupa indelungate faze de proiectare, avizare si bugetare.” „care a blocat cu buna-stiinta lucrarile si contractele incepute deja, ”
În 2020 am preluat proiecte care la momentul respectiv erau în derulare și care s-au finalizat în termenul prevăzut în contract. Nu am îngreunat realizarea niciuneia dintre lucrări. 1. Reabilitare Dispensar uman Puieștii de Jos- care a fost
FINALIZAT ÎN TERMEN, deci nu am blocat nimic. Ba mai mult am continuat dotarea dispensarului cu mobilier și am reorganizat cabinetele astfel încât să nu avem cheltuieli suplimentare din bugetullocal. . 2. Platformele de depozitare a gunoiului de grajd-
FINALIZAT ÎN TERMEN, deci nu am blocat nimic. Autorizarea platformelor a fost realizată în anul 2023 așa cum a fost procedura. 3. Rețea de canalizare în satele Puieștii de Sus, Măcrina, Lunca, Plopi – proiect s a derulat până în 2022 când lucrările au fost sistate de către constructor, nemulțumit de faptul că Primăria Puiești a început recuperarea sumei de 450.000 lei ( 4,5 miliarde lei vechi) imputate de curtea de conturi pentru lucrări neconforme dar și pentru faptul ca nu i am acceptat alte lucrări suplimentare nejustificate ce trebuiau să acopere prejudiciul cauzat de curtea de conturi cât și alte lucrări comandate de fostul primar și neachitate.- deci nu am blocat lucrarea. 4. Modernizare drumuri de interes local 12,85 – marea minciună cu care s a încercat câștigarea alegerilor din 2020.
PROIECT FĂRĂ FINANȚARE.
PROIECT REALIZAT PARȚIAL IN 2020 PE 2.6 KM – ILEGAL. FOSTUL PRIMARUL LEAUA FLORIN A DAT ORDIN DE ÎNCEPERE A LUCRĂRILOR ÎN VALOARE DE 1.800.000 LEI ( 18 MILIARDE LEI VECHI DIN BUGETUL LOCAL) PENTRU UN AMPLASAMENT PREDAT CĂTRE FIRMA CE EXECUTA LUCRĂRILE DE CANALIZARE, SI PE CARE LA MOMENTUL RESPECTIV NU AVEA VOIE SA EXECUTE ASTFEL DE LUCRĂRI. Acesta este motivul real care a ” frânat ” finalizarea proiectului. Ați fost consilier local domnule Manea, este legal? Care este valoarea finanțării pentru acest proiect? Vă răspund și vă demonstrez. Este ZERO. Alte proiecte care ar fi trebuit să se ” miste” nu cunosc.
” indelungatele faze de proiectare și avizare” .
16 ani cred au fost arhisuficienți pentru proiectare și avizare. Și repet, 16 NU ESTE EGAL CU 3. Și totuși, în 3 ani de mandat, cu pandemie, război, scumpiri, ordonanță de austeritate, am reușit să realizez proiectarea și obținerea de avize pentru 16 proiecte, finantare pentru 9 dintre ele, proiecte care vizează toate domeniile de activitate ale comunei Puiești.
„care nu a accesat niciun leu din bani europeni pentru lucrari de infrastructura”
Pentru mine infrastructura fizică a comunei înseamnă: – apă- canal pentru care sunt în derulare două mari proiecte prin Compania de apă „PROIECTULUI REGIONAL DE DEZVOLTARE A INFRASTRUCTURII DE APĂ ȘI APĂ UZATĂ ÎN JUDEȚUL BUZĂU” CL 5 – Construire gospodărie de apă cu stație de clorinare, rezervor de înmagazinare și rețea de aducțiune- proiect în faza de execuție,CL4 R