Politica

Senatoare de Buzău fostă balerină a Securității

Senatoarea PNL de Buzău Doina Tudor apare într-un document CNSAS scos în spațiul public de flux24.ro ca fiind o fostă balerină. Jurnaliștii acestui site susțin că buzoianca Doina Tudor era, în anii ’80, dansatoare la barul București, un local frecventat de nomenclatura partidului comunist.

Printre clienții fideli ai localului se număra și Nicu Ceaușescu. Potrivit CNSAS, Doina Tudor, fostă Stăvăruș, a fost cooptată de Securitate în primăvara anului 1982, sub numele conspirativ de „Alis”. Aceasta urma să-i „încadreze operativ” pe colegii de muncă și cetățenii străini care frecventau acest bar aflat lângă Comitetul Central al PCR.

CITEȘTE ȘI: Cezar Preda a plecat de la șefia PNL Buzău

Tot în același an, actuala senatoare PNL a fost exclusă din rețea pentru că „nu mai corespunde cerințelor”. În paralel Doina Tudor, alias Alis, era urmărită de Securitate pentru „relații neoficiale cu cetățeni străini”. În cele din urmă CNSAS a decis că senatoarea nu a fost colaborator al Securității. Vă reamintim că procurorii anticorupție au cerut recent Parlamentului “încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatoarei Doina Anca Tudor, învinuită de “complicitate la infracţiunea de luare de mită”. Solicitarea Direcției Naționale Anticorupție se bazează pe dosarul în care a fost reţinut Daniel Tudor, fostul soţ al acesteia, fost vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *