Actualitate

Asistații sociali din Râmnic sunt în pragul fericirii: Demersul de obținere al ajutorului social s-a simplificat

Odată cu noile reglementări legislative introduse de noul guvern PSD, legislația ajutorului social s-a modificat, eliminându-se anumite documente,  face ca cei care primesc acum ajutor social să aibă au un motiv în plus de bucurie. Din 2017, beneficiarii venitului minim garantat dar și cei ai alocației de susținere a familiei nu vor mai fi nevoiți să depună cereri și dosare stufoase pentru aceste „privilegii”.

Din 3 în 3 luni, asistații sociali vor prezenta o singură cerere și un singur set de documente, în baza cărora vor primi în continuare ajutorul social. În municipiul Râmnicu Sărat există aproximativ 440 de beneficiari ai ajutorului social și mulți dintre aceștia obțin și alocație de susținere a familiei. Aceștia au fost deja înștiințați cu privire la noile modificări legislative legate de oferirea ajutorului social.

 CITEȘTE ȘI: Învățământul râmnicean este în doliu: O îndrăgită educatoare de la Școala Nr.2 a încetat din viață

Asistații sociali din Râmnic recunosc că aceste modificări legislative, în sensul simplificării documentelor necesare, vin în sprijinul acestora. O mare parte dintre aceștia sunt încântați că noul regim PSD le-a simplificat procesul de primire al ajutorului social.
Într-un articol publicat de RâmnicPress în urmă cu aproximativ trei săptămâni legat de hotărârile locale luate de edilul buzoian Constantin Toma în ceea ce privește oferirea ajutorului social beneficiarilor, municipalitatea râmniceană pare că nu are de gând să intervină în acest sens.

Începând din acest an, asistații sociali din municipiul Buzău vor fi scoși la muncă. Decizia aparține Consiliului Local Municipal care a aprobat un proiect local care prevede că începând din 2017, asistații sociali și beneficiarii serviciilor centrelor de îngrijire să fie scoși la muncă, în schimbul facilităților primite. Mai multe detalii luate de edilul municipiului Buzău în acest sens puteți citi AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *