Actualitate

Bîgiu a bagat în campania din 2008 bani proveniți din șpagă, iar o parte dintre ei „i-a dat unor persoane pe care deocamdată nu dorește să îi nominalizeze”

Faptul  că dosarul lui Bîgiu a stat până acum „la secret” are o însemnătate aparte. Recent, președintele-suspendat al Consiliului Județean Buzău, Cristinel Marian Bîgiu le-a recunoscut procurorilor DNA faptul că a primit mită și că banii i-a folosit în campania electorală din 2008. După acest moment de sinceritate, Bîgiu a devenit oficial primul baron județean care a recunoscut acuzațiile ofițerilor DNA.

 

Procurorii vor verifica acum modul în care o parte din mita din dosarul „Șpagă la ministrul MAI” Cristian David, a ajuns să fie folosită în campania electorală a PNL din 2008. Prin declarația lui, Bîgiu confirmă principalele probe ale procurorilor în acest caz și anume, cele două denunțuri făcute la începutul verii 2014, cel al primarului din Jilava, Adrian Mladin și cel a fostului șef de cabinet din Ministerul de Interne, Roger Valeriu Nițescu. Vă vom prezenta în continuare un extras din declarația lui Bîgiu: „Despre acele terenuri declar că sunt situate parţial pe amplasamentul fostei staţiuni agricole şi cred că erau în intravilan şi în acea perioadă. Nu cunosc alte date legate de aceste terenuri, întrucât nu m-am ocupat de partea tehnică a problemei. Mladin a mai venit ulterior, în acelaşi scop la Buzău, fiind însoţit de Valeriu Nitescu, care era în acea perioadă şef de cabinet al Ministrului de Interne şi Reformei Administrative. Am discutat în câteva rânduri personal cu Valeriu Nitescu, care mi-a spus că a venit din partea ministrului David, care, la rândul său, mă roagă să-l ajut pe Adrian Mladin în demersul acestuia de obţinere a terenurilor, lucru pe care eu l-am acceptat. Ţin să precizez că, în cursul discuţiilor cu Adrian Mladin, acesta mi-a spus că dacă i se rezolvă problema va sprijini campania electorală a partidului din care făceam parte, adică Partidul Naţional Liberal, dat fiind faptul că anul 2008 era un an electoral, cu alegeri atât locale, cât şi generale.” Declarația lui Bîgiu, în care recunoaște că a pompat banii din șpagă în campania electorală din 2008, iar o parte dintre ei i-a dat „unor persoane” ar putea arunca în aer și clasa politică râmniceană. Potrivit declarației publice de avere a primarului Holban, în anul 2008 acesta figura cu o datorie de 200.000 lei către Bîgiu Cristinel. Bîgiu mai spune în declarația dată că „(…) în mod concret, circa 250.000 de euro au ajuns în campania electorală, iar restul i-am dat unor persoane pe care deocamdată nu doresc să le nominalizez.

DECLARAȚIA DE AVERE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *