Actualitate

Cercetările arheologice în zona craterului format la Râmnic sunt amânate din cauza birocrației

Chiar dacă arheologii își doresc foarte mult să înceapă cercetările în zona craterului format în urma surpării unei bucăți considerabile de asfalt, aceștia s-au lovit de un zid birocratic. Ministerul Culturii și Cultelor nu a emis nici până la această oră autorizația necesară începerii studiului arheologic în zona craterului format lângă Drumul European 85.

De acum trei săptămâni și până acum autoritățile râmnicene au putut doar să înconjoare zona în vederea conservării sitului arheologic descoperit mai mult sau mai puțin întâmplător. Chiar dacă în ultima perioadă specialiștii Muzeului Județean Buzău au venit în zonă pentru a studia ruinele de sub pământ, aceștia nu au putut începe săpăturile propriu zise care îi pot ajuta să descopere și alte detalii istorice.

CITEȘTE ȘI: DIN RĂU ÎN MAI RĂU: Primăria Râmnicu Sărat se împrumută cu bani pentru a plăti vechile credite luate de la bănci în timpul mandatului lui Holban

Cu alte cuvinte, membrii comisiei din cadrul ministerului care ar trebui să autorizeze studiul arheologic au doar o ședință pe lună. Până la obținerea acestei autorizații, reprezentanții Muzeului Județean Buzău nu pot decât să găsească diferite modalități pentru a conserva cât mai bine zona.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *