Actualitate

Cod portocaliu pentru județul Buzău

Meteorologii au emis în această dimineață mai multe coduri de inundații ce vor fi valabile până în mâine. Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie a instituit un cod portocaliu pe mai multe râuri și cursuri de apă din județul Buzău și din alte 6 județe. Codul a intrat în vigoare în această dimineață și va fi ridicat mâine la ora 09.00.

În județele aflate sub incidența codului portocaliu vor cădea precipitații însemnate și se pot produce viituri pe râurile mici.
Localnicii care se află în zone rurale străbătute de râuri trebuie să evite plimbările de-a lungul cursurilor. Totodată autoritățile locale au obligația să informeze din timp localnicii cu privire la potențialele pericolele la care se expun atunci când aleg să facă activități lângă ape.
Municipiul Râmnicu Sărat este străbătut de râul Rîmnic care s-a dovedit de multe ori periculos pentru râmnicenii care locuiesc pe bulevardul Digului. Autoritățile locale urmăresc îndeaproape evoluția râului și sunt gata să acționeze în caz de pericol.
În tabelul alăturat aveți situația meteo valabilă pentru municipiul Râmnicu Sărat în următoarele 7 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *