Actualitate

Detalii halucinante despre accidentul de luni seara de la Crucea Comisoaiei. Tragedia se putea evita

Un accident deosebit de grav a avut loc pe 21 noiembrie pe DN2 E85 între Buzău și Râmnicu Sărat. În urma nefericitului eveniment rutier un bărbat și-a pierdut viața iar un altul a ajuns în stare gravă la spital. Din informațiile obținute un autoturism înmatriculat în capitală a pătruns pe contrasens și s-a izbit puternic de un TIR înmatriculat în Republica Moldova.

Șoferul bucureștean în vârstă de 57 de ani se deplasa către Râmnicu Sărat împreună cu un amic, iar la un moment dat, a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens și s-a izbit violent de un TIR condus regulamentar de un cetățean moldovean. În urma impactului violent șoferul autoturismului a murit pe loc, iar pasagerul din dreapta a fost grav rănit. Medicii l-au transportat cu o ambulanță la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Șoferul TIR-ului a scăpat nevătămat. Polițiștii au deschis în acest caz un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

CITEȘTE ȘI: Lege nouă care vizează direct Asociațiile de Proprietari

Trecând peste dinamica producerii accidentului, însă nu și peste pierderea unei vieți omenești vă spunem doar că tragedia de luni seara de la Crucea Comisoaiei putea fi evitată. În acest sens, adresăm două întrebare publică reprezentanților Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere: „De ce se întârzie atât de mult trasarea benzilor de circulație pe tronsonul nou asfaltat?” și „Câte vieți omenești trebuie să se mai piardă pe DN2 E85 din cauza incompetenței CNAIR„? Un alt șofer de TIR care a văzut tragedia de la Crucea Comisoaiei este de părere că accidentul se putea evita dacă șoseaua avea benzi de circulație trasate: „Condiţiile meteo nu sunt atât de grele în acest moment, dar e foarte greu să mergi acum, să circuli pe porţiune aceasta de drum fără marcaj. E foarte greu, mai ales pe timp de noapte„, a declarat martorul. În ultima perioadă pe DN2 E85, de la limita sudică cu municipiul Râmnicu Sărat spre București s-au făcut mai multe lucrări de asfaltare. Lucrările sunt terminate în proporție de 95%, însă drumarii de la CNAIR, din motive doar de ei știute, refuză să marcheze atât axul de drum cât și marginile drumului, ceea ce poate fi tradus printr-o condamnare a șoferilor străini de zonă să participe, fără voia lor, la o „loterie a vieții”. Dacă șoseaua ar fi fost marcată, poate că șoferul bucureștean nu ar fi intrat pe contrasens iar astăzi s-ar fi bucurat de viață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *