Actualitate

Exercițiu în caz de cutremur

Un exercițiu pentru a verifica operativitatea echipelor de intervenție a avut loc ieri la Râmnic. Unitățile de intervenție în caz de cutremur au acționat în zona unui bloc de 10 etaje din municipiu. Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiilor produse, au deblocat căile de acces și au salvat victimele rămase imobilizate la etajele superioare.

Blocul 22 din cartierul Costieni a fost vizat pentru acest exercițiu. Scenariu a fost gândit în așa fel încât blocul respectiv a fost grav afectat de un cutremur important, iar incendiile izbucnite s-au extins rapid. Locatarii au sunat insistent la SNAU 112, iar polițiștii și jandarmii sosiți la fața locului au oprit circulația rutieră. Pompierii au deblocat ușile de acces în blocul avariat de cutremur pentru a ajunge la victime. Prima dată au salvat persoanele rămase blocate la etajele superioare ale imobilului, asta după ce casa scării s-a prăbușit.

CITEȘTE ȘI: Incendiu la un autoturism

Alte echipe de pompieri au fost însărcinate cu căutarea victimelor încarcerate sau aflate în imposibilitatea de a se deplasa. Persoanele salvate au fost scoase în siguranță din bloc și au primit primele îngrijiri în cortul medical amplasat în zonă. După ce au fost stabilizate au fost transportate la Spitalul Municipal din Râmnic. Scenariu a fost pus la cale de reprezentanții ISU Buzău și au fost angrenate și alte instituții abilitate. Intervenția s-a desfășurat rapid și eficient iar râmnicenii care au asistat la desfășurarea evenimentelor s-au declarat mulțumiți. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *