Actualitate

Infractorul râmnicean Kanti Vili Gheorghiu, fugit în Iordania, le transmite un mesaj polițiștilor: „Aici sunteți 0!”

Conform site-ului Poliției Române, la nivelul județului Buzău figurează 13 buzoieni dați în urmărire internațională și națională, unii dintre ei fiind deja condamnați definitiv de instanțele din România, însă se sustrag executării pedepsei.
Majoritatea au pedepse pentru furt, tâlhărie, vătămare corporală gravă ori pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și proxenetism. Acestora li se adaugă mai mulți cetățeni chinezi, din comuna Pârscov, acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat și complicitate la evaziune fiscală.

Un nume devenit deja „celebru” este al râmniceanului Kanti Vili Gheoghiu, cercetat ani la rând și condamnat definitiv, în 2013, la 8 ani de închisoare cu executare pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, acesta având și cea mai mare condamnare dintre toți infractorii buzoieni urmăriți de autoritățile judiciare.

Kanti, un infractor viclean și foarte inteligent
Modul de operare al individului le-a dat mari bătăi de cap polițiștilor și procurorilor care au muncit la acest caz. Kanti împrumuta sume mari de bani pe care ulterior nu le mai returna. Un alt mod de operare al râmniceanului era acela de a înființa firme pe numele cărora cumpăra diverse lucruri, urmând să le achite cu ordine de plată fictive.

CITEȘTE ȘI:Elena, o prostituată din România, protestează față de măsurile de restricție impuse de Germania
După ce o societate își atingea scopul infracțional, iniția procedura de insolvență, lăsând-o plină de datorii la bugetul consolidat de stat.
Kanti Vili Gheorghiu a fost judecat de mai multe instanțe din țară, majoritatea găsindu-l vinovat de faptele documentate de către procurori.

Destinația finală: Iordania
Inteligența cu care și-a plănuit ieșirea din scenă, cu destinația Iordania, stat cu care România nu avea tratate de extrădare în domeniul judiciar, i-a uimit chiar și pe polițiștii care îl supraveghea. Acesta a dispărut brusc din peisaj, chiar înaintea pronunțării sentinței finale, alegând Iordania, supranumită și „tărâmul de vis al infractorilor români”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *