Actualitate

Pericol de poluare în cartierul Piața Halelor. Oamenii sunt revoltați

Situație fără precedent pe malul stâng al râului Râmnic. În urma unor sesizări primite de la mai mulți râmniceni care locuiesc în cartierul Piața Halelor, am descoperit o adevărată sursă de poluare a pânzei freatice dar și a atmosferei.

Lângă ultimul pilon de susținere al podului metalic care traversează râul Râmnic, s-a format un „bazin de acumulare” al dejecțiilor provenite de la o conductă care deservește cartierul Zona Pod. Potrivit oamenilor, situația datează de aproximativ un an, după ce proiectul de modernizare și schimbare a conductelor a fost finalizat. Se pare că problema a fost constatată de cei care s-au ocupat de reabilitarea zonei, însă nu au remediat-o. Oamenii din zonă spun că  în urma formării „lacului” de dejecții, mirosul de fecale și urină le pătrunde în case, iar vara, când temperatura depășește 25 de grade, situația este critică; oamenii care au apartamentele orientate cu fața către râul Râmnic nu pot ține geamurile deschise din cauza mirosului pestilențial. Mai rău este faptul că din cauza debitului dejecțiilor scurse pe acea conductă, mizeria a format o cale de scurgere chiar în râul Râmnic, provocând astfel pagube.  Un reprezentant al RâmnicPress a contactat telefonic Garda Națională de Mediu, Comisariatul Buzău, pentru a sesiza cele constatate. Directoarea GNM a înregistrat sesizarea noastră și a promis că mâine va trimite o echipă să cerceteze situația. În imaginea alăturată puteți vedea „lacul de dejecții” format.

 

NEWS ALERT: În urma publicării articolului nostru în presă, dar și a telefoanelor date de redacție la Apele Române și Garda de Mediu, municipalitatea, prin intermediul Acvatermului a trimis în urmă cu 30 de minute o echipă care să dreneze zona și să formeze un alt curs de scurgere. Astfel, după ce dejecțiile vor fi înlăturate, iar țeava  cu pricina va fi acoperită, calvarul locuitorilor cartierului Piața Halelor va lua sfârșit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *