Actualitate

Spectacolul-concurs realizat în memoria lui Valeriu Sterian

În week-end-ul 16-17 mai, municipiul Râmnicu Sărat a fost gazda celei de-a doua ediții a festivalului-concurs de muzică folk dedicat râmniceanului Valeriu Sterian.
Dacă ediția de anul trecut a fost o premieră absolută pentru municipiu, evenimentul de anul acesta a reunit pe scena Centrului Cultural “Florica Cristoforeanu” talente mult mai promițătoare și mult mai dornice de afirmare.

Seara de vineri a fost rezervată concursului de muzică propriu-zis, pe scena Casei de Cultură prezentându-se 11 concurenți, dar și incontestabilul Mircea Baniciu care a încântat sufletele celor prezenți în sală. Fiidcă anul acesta ștafeta a fost ridicată, iar concurența mult mai acerbă, locul I a fost ocupat de trupa “Antic” și de solistul vocal Dragoș Anghel.
Premierea concurenților s-a realizat sâmbătă seara, unde și de această dată s-a acordat un premiu special pentru cea mai bună interpretare a unei creații muzicale aparținând marelui Vali Sterian.
Evenimentul s-a încheiat cu recitalul grupului “Descântec”, câștigătorul concursului de anul trecut și cu reprezentație scenică a folkistului Marius Batu. Organizatorii evenimentului s-au arâtat încântați de puținii spectatori prezenți în sala Centrului Cultural, considerându-i “un public de calitate”.
Scopul principal al spectacolului de anul acesta a fost acela de a promova muzica lui Valeriu Sterian și a descoperi noi talente muzicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *