Actualitate

Titi Holban audiat aseară la DNA

Conform DNA București, deputatul UNPR Titi Holban ar fi primit suma de 10.000 de euro de la o persoană pentru a interveni, printr-un intermediar, la un inspector cu funție de control și conducere la una din direcțiile regionale Antifraudă pentru ca firma respectivă să nu fie sancționată în urma controlului făcut de instituție.

Potrivit DNA, „Din probele analizate rezulta suspiciunea rezonabila ca faptele pentru care s-a dispus inceperea urmaririi penale, efectuarea urmaririi penale fata de suspect si punerea in miscare a actiunii penale constau in aceea ca in luna ianuarie 2014, inculpatul Holban Titi, deputat in Parlamentul Romaniei, a promis unui denuntator, in schimbul sumei de 10.000 euro, suma pe care a primit-o efectiv in doua transe, ca va interveni pe langa o alta persoana, pentru ca acesta, la randul ei, sa intervina pe langa un inspector cu functie de conducere la una dintre Directiile Regionale Antifrauda, astfel incat o societate administrata de un apropiat al denuntatorului sa nu fie sanctionata in urma controlului efectuat de aceasta institutie.
Aceeași instituție mai spune că „ (…) cercetarea în liberate a deputatului Titi Holban ar putea încuraja și alte persone să comită infracțiuni, având în vedere poziția acestuia și natura faptelor de care este acuzat”. Procurorii mai punctează în acest sens că „(…)trebuie avuta in vedere modalitatea savarsirii faptelor si rezonanta acestora, astfel incat luarea masurii preventive este necesara pentru a elimina temerea ca organele judiciare nu reactioneaza eficient impotriva unor persoane invinuite de savarsirea unor infractiuni de o gravitate deosebita. Cercetarea unor asemenea persoane in stare de libertate ar putea incuraja si alte persoane sa comita infractiuni, avand in vedere pozitia inculpatului si natura faptelor de care este acuzat„.
Reporterii care au vrut aseară să afle detalii din cazul Holban l-au întrebat pe acesta despre „Suma de bani încasată?” și „Pentru ce trebuia să intervină?”, însă avocatul  Ionuț Iuga, fost  secretar de stat din partea PNL a răspuns că „Vom lămuri situația în zilele următoare„.
Politica locală este foarte agitată în aceste zile, în urma cazului deputatului râmnicean. Alte instituții de control fiscal și juridic au vizitat recent municipiul Râmnicu Sărat pentru culegerea de noi informații referitoare la anumite licitații și contracte încheiate. Unele voci spun că în următoare perioadă vom asista la emiterea unor noi dosare de cercetare penală pe numele unor persoane din municipiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *