Actualitate

Trei subiecte interesante dezbătute azi de aleșii locali

Astăzi, în plenul Consiliului Local, la capitolul „Diverse”, aleșii locali au venit cu mai multe propuneri, cele mai interesante fiind următoarele trei; 

Viorel Holban dorește să modernizeze parcul auto al insituțiilor din subordine. Acesta ar dori să cumpere o mașină nouă pentru Asistența Socială pentru că, după spusele acestuia „(…) cea veche (n.r. un autoturism Dacia 1410) are peste 300.000 km; cred că nici ITP-ul nu mai merge făcut la ea.” Holban ar dori să cumpere un Duster pentru că ar fi cea mai bună investiție, asta „dacă ne gândim că ar putea fi folosită și iarna, în sezonul rece„, însă bugetul nu îi permite această achiziție. Totodată, o altă mașină nouă se dorește a fi cumpărată pentru Evidența Populației, iar o alta pentru Poliția Locală. Toate aceste propuneri au rămas deocamdată la stadiul de discuții.
    O altă propunere interesantă, de data aceasta venită din partea consilierului UNPR Marian Neață se referă la redeschiderea fostei „Piețe Mici” din cartierul Costieni. Din spusele acestuia, unii oameni din zonă l-au abordat și l-au rugat să ridice această problemă în plenul Consiliului Local. Replica a venit din partea viceprimarului Cîrjan, care a spus „(…) acolo a fost construită o parcare, deci este imposibilă reînființarea acelei piețe.”
    Și nu în ultimul rând, un subiect venit tot din partea primarului Holban face referire la problema celor care și-au mutat barăcile și microbuzele cu marfă pe dig. Piețarii au reușit într-un timp relativ scurt să realizeze o „pseudo-piață” fără absolut niciun control, pe terenul fostelor garaje. Aici, râmnicenii pot găsi de la animale vii, cartofi și reparații încălțăminte, până la fiare vechi. Holban a afirmat că a fost personal la filiala Bacău a Administrației Naționale „Apele Române” pentru a discuta această problemă. Cei de acolo i-ar fi spus că este imposibil ca oamenii să înființeze acolo o zonă comercială ambulantă și că trebuie în cel mai scurt timp să părăsească acel teren; primarul a mai spus că se va gândi la o soluție viabilă pentru cei care s-au mutat cu afacerea pe malul râului Râmnic și că în perioada următoare îi va anunța despre hotărârea celor de la Bacău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *