Actualitate

Un polițist râmnicean, șef la Rutieră, circula cu o mașină care avea numere false

După ce luni comisarul-șef Vasile Nicolae și-a dat demisia din fruntea Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Buzău, invocând motive personale și medicale, informații halucinante au început să iasă la iveală. Surse din cadrul Inspectoratului General al  Poliției Române au declarat pentru cotidianul OpiniaBuzău că demisia fostului șef de la Rutieră nu a fost un act de voință proprie, ci măsura i-ar fi fost impusă de comanda inspectoratului.

Comisarului-șef Nicolae i-ar fi fost impusă demisia în urma unor acuzații care acum fac obiectul unor cercetări interne, cât și ale procurorilor anticorupție. Potrivit acelorași surse, sesizarea privind una dintre spețele care-l privesc pe Nicolae, cea a faptului că polițistul circula cu un autoturism având numere de înmatriculare false, a făcut să intervină chiar și Corpul de Control al IGPR. Nicolae a achiziționat un autoturism marca Alfa Romeo dintr-o țară membră UE, ulterior constatând că înmatricularea respectivului turism este extrem de costititoare din cauza taxei de mediu pe care era obligat să o achite. Aceasta a găsit o metodă de a fenta această taxă.

CITEȘTE ȘI: Un nou șef la Rutieră 

În calitate de șef al compartimentului Rutier, mergea la ghișeul de înmatriculări auto, de unde alegea diverse plăcuțe de înmatrciculare, provizorii sau definitive pe care ulterior le monta pe autoturismul cu care făcea zilnic naveta pe ruta Râmnicu Sărat – Buzău, dânsul fiind originar din Râmnicu Sărat. Fiind sigur că niciun subaltern nu îl va opri în trafic, Nicolae a omis faptul că autoturismul cu pricina a fost filmat, de mai multe ori, de camerele radar montate pe autospecialele Serviciului Rutier, dar și de camerele de supraveghere amplasate la intrarea în incinta IPJ Buzău. Având atâtea probe pe masă, ofițerii care care documentează acest caz au avut o muncă foarte ușoară, trebuind doar să vizioneze înregistrările respective și să întocmească documentația.

Ancheta nu se va opri aici

În vizorul anchetatorilor urmând să intre și funcționarii de la ghișerul de înmatriculări auto. Interesant este faptul că angajații de la ghișeul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule sunt subordonați Instituției Prefectului Buzău, ceea ce complică și mai mult situația. Nu este exclus ca în viitorul apropiat să asistăm la un uriaș scandal mediatic la nivel național din cauza acestei întâmplări județene. Locul comisarului-șef Vasile Nicolae a fost luat de șeful de Serviciu al Poliției Rutiere Buzău, comisarul-șef Silviu Dinu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *