Actualitate

Un proxenet din Rm.Sărat săltat de mascați când se pregătea să plece din țară. Câte tinere a obligat să se prostitueze

Polițiștii buzoieni au venit cu vești îmbucurătoare joi dimineață, după descinderea la locuința unui proxenet din Râmnicu Sărat. Procurorii DIICOT ajutați de mascați au efectuat șapte percheziții pe raza municipiului Râmnicu Sărat, în cadrul unei acțiuni de destructurare a unei grupări infracționale specializată în proxenetism și spălare de bani.

Din cercetări a reieșit că în perioada 2016 – 2021, șapte persoane cu vârste cuprinse între 20 și 56 de ani ar fi pus bazele unei grupări infracționale ce avea ca principal scop exploatarea sexuală a mai multor tinere. Din informații reiese că „liderul” rețelei era un râmnicean de 34 de ani, „I.L”, cunoscut în zonă drept „Papisei”,  care ar fi implicat-o în afacere chiar și pe concubina sa.  Acesta, împreună cu trei prieteni, ar fi recrutat mai multe fete prin metoda „Lover Boy”, apoi le-ar fi convins să se prostitueze.

După o metodă învechită și extrem de folosită de proxeneți, „Papisei” le promitea victimelor că vor întemeia o familie, dar mai întâi trebuia ca fata (fetele) să acumuleze în prealabil o sumă mare de bani, bani ce erau obținuți prin practicarea prostituției.
Interesul real al proxenetului era dezvăluit pe durata desfășurării activității de prostituție, când victimele erau supuse la presiuni din ce în ce mai mari pentru obținerea de venituri cât mai mari, presiuni ce erau adesea însoțite de corecții fizice, spun procurorii DIICOT, in cadrul unui comunicat de presă transmis publicității. 

CITEȘTE ȘI:Sindicaliștii amenință că se vor plânge la ITM pentru că nu se respectă programul de lucru la Spitalul din Râmnicu Sărat
Pe lângă acesta, în „afacere” mai erau implicați și părinții râmniceanului, astfel încât, în plasa procurorilor au picat mai multe persoane. De suferit au avut, conform documentărilor, șase tinere, care au fost transportate în Germania și mai apoi în Elveția. Banii astfel produși de acestea erau „investiți” de părinții lui în imobile și autoturisme de lux.

Pentru a rămâne cu cât mai multe bunuri în urma unei eventuale descinderi, Papisei ar fi cumpărat mai multe mașini pe numele unor apropiați.

Prejudiciul a fost estimat la aproximativ 400.000 euro
În urma perchezițiilor domiciliare au fost ridicate mai multe telefoane mobile și medii de stocare. Polițiștii au pus în aplicare șapte mandate de aducere, persoanele în cauză fiind duse la sediul DIICOT- B.T Buzău pentru audieri.
Capul rețelei, alături de un alt individ, au fost prinși chiar când se pregăteau să plece din țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *