Actualitate

Un râmnicean vrea să facă o plângere la DNA împotriva directorului Companiei de Apă

Ionel Tescaru, directorul general al Companiei de Apă Buzău încasează lunar circa 210.000 lei pe an, adică 17.480 lei pe lună. Cu alte cuvinte, Tescaru încasează anual peste două miliarde de lei vechi.

Potrivit celor de la DC News care au trimis o solicitare pentru a întreba cum își justifică directorul companiei salariul uriaș primit, răspunsul venit a fost cât se poate de sec: „În ceea ce-l priveşte pe directorul Companiei de Apă Buzău, domnul Ionel Tescaru, veţi afla toate detaliile consultând fişa postului domniei sale, disponibilă pe website-ul Companiei, la linkul ACESTA„.

După primirea acestui răspuns, râmniceanul Lungu Dan, deranjat de calitatea apei potabile și de prețul acesteia este decis să meargă mai departe cu dreptatea, gândindu-se chiar să formuleze o plângere către Direcția Națională Anticorupție. Astfel, potrivit aceleiași surse, râmniceanul a scris: „”Referitor la articolul publicat în legătură cu prețul pe care îl practică Compania de Apă Buzău în tot județul Buzău, supun atenției următoarele: în luna iulie 2015 Consiliul Local al municipiului Râmnicu Sărat a respins proiectul de hotărâre privind ajustarea tarifelor la apa potabilă și cea de canalizarea prin Hotărârea nr.144/30.07.2015!

Această societate comercială cu capital integral de stat și de interes local a ignorat hotărârea consiliului local majorând tarifele la apă potabilă și canalizare în mod ilegal! Fapta acestei societăți comerciale este de factură penală având în vedere că nu s-a justificat majorarea tarifelor, cum nu se justifică nici veniturile fabuloase pe care le încasează acest directoraș de societate comercială de interes local care răspunde la numele Tescaru Ion. Se poate observa că acesta realizează venituri anuale mai mari ca un ministru din guvernul României care are răspunderi mult mai mari!

CITEȘTE ȘI: Aroganță maximă din partea directorului Acvaterm

Anul trecut au fost discuții despre ajustarea tarifelor la apă/canalizare și la Consiliul Județean Buzău, iar consilierii județeni în cea mai mare parte au considerat că sunt nejustificate cerințele acelei societăți comerciale de interes local apreciind totodată că în județul Buzău sunt cele mai mari prețuri la aceste utilități la nivelul țării! În susținerea acelei sesizări am trimis și Hotărârea nr. 144/30.07.2015 a Consiliului local Râmnicu Sărat!

Vă rog să postați și acea hotărâre de consiliu local cu toate documentele atașate pentru că nu mi se pare corect ca un directoraș de societate comercială de interes local să se poziționeze deasupra Constituției, a legilor și actelor normative emise de autoritățile publice locale! Intenționez să formulez o plângere penală împotriva numitului Tescaru Ion pe care o voi depune la DNA, Serviciul teritorial Ploiești!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *