Actualitate

Un tânăr de 23 de ani din Râmnic a murit după ce a mușcat dintr-un corn. Parchetul a deschis un dosar de cercetare pentru moarte suspectă

Un tânăr de 23 de ani internat la Centrul pentru Persoane Adulte cu Handicap Sever din Râmnicu Sărat a murit săptămâna trecută după ce s-a înecat cu mâncare. Din primele informații obținute, se pare că băiatul s-a ascuns de îngrijitoare și a mușcat cu poftă dintr-un corn, însă bolul alimentar i-a blocat căile respiratorii.

Angajații centrului l-au găsit întins pe podea însă nu au mai putut face nimic. La fața locului s-a prezentat un echipaj de ambulanță care l-a transportat la Spitalul Municipal din Râmnic însă medicii de aici nu au putut decât să constate decesul. Cazul a făcut obiectul unui dosar instrumentat de Parchet, unde a fost consemnată „moartea suspectă”. Și conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a pornit în paralel propria anchetă.

CITEȘTE ȘI: Rezultate bune

Roxana Kovacs, purtător de cuvânt al DGASPC Buzău a declarat că incidentul este verificat de o comisie de anchetă; „Incidentul înregistrat la Centrul pentru Persoane Adulte cu Handicap Sever este verificat de o comisie de anchetă din DGASPC, care, în funcţie de starea de fapt şi a concluziilor certificatului medico-legal va formula concluzii şi în urma acestora se vor dispune măsurile care se impun în astfel de situaţii. Conform Serviciului de Medicină Legală, concluziile sunt,insuficienţă cardio-respiratorie acută, asfixie mecanică, obstrucţia căilor respiratorii cu conţinut gastric şi aspirat. În acest caz vor fi urmate toate procedurile legale pentru astfel de situaţii astfel înât, organele abilitate şi comisia de verificare vor stabili împrejurările privind acest caz” . Tânărul care și-a pierdut viața la centrul din Râmnic se afla în grija statului de multă vreme și era diagnosticat de handicap psihic sever. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *