Actualitate

VIDEO: Grav accident pe DN2 E85 în această dimineață. ISU a aplicat Planul Roșu de intervenție în cadrul unui exercițiu interjudețean

Desfășurare impresionantă de forțe pe DN2 E85 la limita județelor Buzău cu Vrancea, acolo unde, sâmbătă dimineața, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău în colaborare cu ISU Vrancea a organizat un amplu exercițiu cu forțe și mijloace în teren pentru gestionarea unei situații de urgență cauzată de producerea unui grav accident rutier.

Aproximativ 50 de angajați ai ISU, Poliției, Ambulanței și Jandarmeriei au luat parte la simularea accidentului, scenariu presupunând o coliziune violetă între două autoturisme. Mai multe victime au rămas încarcerate între fiarele contorsionate ale celor două mașini, fiind nevoie de o mobilizare exemplară a autorităților pentru salvarea de vieți. În paralele cu acțiunea organizată în zona benzinării Ali Petrol și la Căldărușanca, tot pe DN2 E85 a fost simulată o astfel de intervenție.

CITEȘTE ȘI: Raul Florescu (PNL): „Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat ar putea să fie declasificat”

Biroul de presă al ISU Buzău a transmis în acest sens un comunicat de presă: „Exercițiul are ca scop dezvoltarea capacității de interoperabilitate în sistem integrat sub coordonarea prefectului județului Buzău în calitate de Președinte al Comitetului Județean pentru situații de Urgență. cu punerea în aplicare a Planului Roșu, verificarea concepției de acțiune și cooperare la nivel județean și interjudețean, verificarea modului de răspuns al tuturor instituțiilor cu atribuțiuni în managementul și gestionarea situațiilor de urgență, precum și perfecționarea deprinderilor participanților pentru organizarea, conducerea și executarea operațiunilor de intervenție în astfel de situații”.

RâmnicPress.ro a fost singura publicație din județul Buzău care a transmis LIVE desfășurarea evenimentelor și acțiunii ISU din zona limitei județelor Buzău și Vrancea:

VIDEO

 {youtube}https://www.youtube.com/watch?v=2gEbYpqaUVE{/youtube}

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *