Cultura

Eveniment de omagiere a poetului Grigore Vieru organizate la Râmnicu Sărat

Centrul Cultural ,,Florica Cristoforeanu,, în parteneriat cu Consiliul Local și Primăria Râmnicu Sărat au organizat o serie de evenimente dedicate omagierii poetului Grigore Vieru.

Manifestația culturală a fost realizată și cu sprijinul Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni.

,,Comunitatea râmniceană, condusă de domnul primar, Sorin Cîrjan, a fost gazda evenimentelor, la 89 de ani de la nașterea poetului Grigore Vieru. Au fost prezenți membri ai Ligii din toate colțurile tării și din Republica Moldova, veniți la Râmnicu Sărat, aşa cum o fac de 14 ani, la invitația președintelui filialei locale, domnul avocat Ion Radu, care a fost și organizatorul manifestării!
Invitații de seamă au împărtăşit bucuria fraternității româno – moldovenești, pe care poetul a susținut-o cu atâta ardoare.

Au rostit alocuțiuni, vorbind despre poetul Grigore Vieru și despre țară domnii : Ion Radu, Președintele Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni, Filiala Râmnicu Sărat, Ponoran Silviu, Primarul orasului Zlatna din județul Alba, Vasile Grozav, Deputat şi Vicepreședinte al Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni, Filiala Republica Moldova, Constantin Cojocari, Primar al Municipiului Edineț din Moldova, General Mircea Chelaru, Deputat şi Primvicepreședinte Liga Culturală pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni, Prof. univ. dr. Nicolae Georgescu, scriitor, filolog si eminescolog, Ambasador, prof. univ.dr. Dumitru Preda si actorul Dorel Vișan.

Moderatorul evenimentului a fost doamna prof.dr. Sava Manuela Camelia. Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu” a fost astăzi gazda ceremoniilor, motiv pentru care mulțumim întregii echipe, în timp ce școlile și liceele râmnicene au asigurat o minunată participare!

Programul artistic a fost realizat de Şcoala Gimnazială „Constantin Brancoveanu”, Şcoala Gimnazială Podgoria şi Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu”, au transmis autoritățile râmnicene într-un comunicat de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *