Deputatul Titi Holban a fost condamnat în primă instanță la o pedeapsă de trei ani cu suspendare și trimis să presteze muncă în folosul comunității
Deputatul ex-liberal Titi Holban a fost condamnat de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani în dosarul în care a fost judecat pentru trafic de infuență. Pe lângă sentința inițială, care nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, judecătorii au mai decis ca, pe toată durata termenului de supraveghere, să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probațiune sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate, dar și să presteze muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile.
Cu alte cuvinte, Titi Holban ar trebui să execute 60 de ore de muncă în folosul comunității la Primăria condusă în acest moment de fratele său, preotul Viorel Holban. „Condamnă pe inculpatul HOLBAN TITI la pedeapsa 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, faptă prevăzută de art. 291 alin. 1 din Cod penal, cu aplicarea art. 7 alin. 1 lit. a din Legea nr.78/2000, republicată. În baza art. 91 alin. 1 Cod penal, suspendă sub supraveghere executarea pedepsei aplicate inculpatului Holban Titi, pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani, stabilit conform art. 92 Cod penal. În temeiul art. 93 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul se va supune următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probațiune de pe lângă Tribunalul Buzău, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.
CITEȘTE ȘI: Ghinionul se ține lanț de un comisar de poliție râmnicean
Conform art. 93 alin. 2 lit. b Cod penal impune inculpatului ca, pe durata termenului de supraveghere, să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probațiune sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate, iar în temeiul alin. 3 al aceluiași articol, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile la Primăria Râmnicu Sărat. Atrage atenția inculpatului asupra disp. art. 96 Cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. Instituie sechestru asigurător asupra sumei de 44.202 lei (echivalentul sumei de 10.000 euro) consemnată la CEC Bank – Unitatea Centru Râmnicu Sărat, conform recipisei de consemnare nr. 995285/1 din data de 11.05.2015. Conform art.291 alin. 2 rap. la art. 112 lit. e Cod penal confiscă de la inculpatul Holban Titi suma de 44.202 lei (echivalentul sumei de 10.000 euro) și îl obligă la plata acestei sume către stat. Conform art. 274 alin. 1 Cod procedură penală obligă pe inculpat la plata sumei de 7000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 274 alin. 1 teza ultimă Cod procedură penală onorariul cuvenit apărătorilor desemnați din oficiu, în sumă de câte 130 lei, se va plăti din fondul Ministerului Justiției. Cu apel„, au decis magistrații care i-au judecat speța.