Râmnicul are șansa resuscitării domeniului industrial dacă se respectă anumite condiții
Râmnicenii au de acum o soluție viabilă și sigură pentru transmiterea problemelor acestora la nivel central, în vederea rezolvării. Râmnicul este deficitar la mai multe capitole, printre care „Siguranța cetățenilor”, „Locurile de muncă”, „Populația tot mai îmbătrânită” sau „Infrastructura socială”.
Dacă pentru problema locurilor de muncă și pentru reîntinerirea populației există soluții eficiente și sigure, dar și exemple care au fost puse în practică în alte regiuni ale țării, pentru celelalte două probleme, „Siguranța cetățenilor” și „Infrastructura socială” trebuie concepute legi care să lucreze în folosul și pentru cetățeni, nu împotriva acestora. Râmnicul, prin natura sa, poate fi considerat un fost oraș industrial care producea în trecut soluții eficiente atât pentru import cât și pentru export. La acest capitol enumărăm numele fostelor fabrici de confecții, Turnătoria, Frânele, Țigarete, Fabrica de Mobilă, etc. Astăzi, aceste embleme ale orașului au fost căpușate de interesele meschine ale celor care s-au aflat la conducerea municipiului și au fost vândute pe bucăți, ori în întregime, unor oportuniști.
CITEȘTE ȘI: Dacian Cioloș susține public PNL și echipa din PNL. Iată mesajul primului ministru al țării pentru români
Cu toții constatăm că tinerii nu au absolut niciun viitor în Râmnic, așteaptă finalizarea ciclului liceal și pleacă în alte orașe pentru găsirea de noi oportunități. Pentru a stopa acest flagel, există soluția înființări școlilor de meserii, unde tinerii să se înscrie pentru a învăța o meserie care să o practice ulterior. Vă veți întreba cu siguranță ce vor face acești tineri după finalizarea acestor școli de meserii? O întrebare cât se poate de corectă însă cu un răspuns pe măsură; se vor angaja la firmele care își vor deschide puncte de lucru în Râmnic sau în localitățile limitrofe. Urmărind exemplele altor orașe și municipii din vestul țării veți observa faptul că firmele interne și internaționale și-au deschis puncte de lucru acolo unde școlile de meserii sunt active. De acolo, investitorii recrutează forță de lucru tânără și calificată pentru diferite domenii. Cu alte cuvinte, investitorii vin în zonele în care oamenii sunt bine pregătitiți.
În altă ordine de idei, Râmnicul are un potențial uriaș de a reactiva fostele școli de meserii, unde tineri să învețe și să se califice într-o meserie, iar mai apoi se poate propune la nivel central de către o persoană care reprezintă intresele comunității, ca firmele să își îndrepte atenția și către zona Râmnicului. În acest sens, candidata liberală pentru Camera Depuaților, Larisa Violeta Ene, propune reînființarea școlilor de meserii în Râmnic, crearea unor avantaje legislative la nivel central firmelor care deschid puncte de lucru în zonele defavorizate ale țării și creșterea productivității acelor zone. Larisa Ene este sigură că proiectele sale vor reuși să resusciteze zonele defavorizate din țară, inclusiv Râmnicul și totodată va readuce echilibrul între zonele din Moldova sau Muntenia cu vestul țării.