Politica

Scandal pe parcul fotovoltaic

În ultima ședință de consiliu, punctul 6 de pe Ordinea de zi care stipula încheierea unui contract de acces și utilizare a unor drumuri aflate în administrarea Consiliului Local municipal cu o societate din Alba Iulia în vedere construirii unui parc fotovoltaic în extravilanul municipiului a iscat discuții aprinse între consilierii puterii și cei ai opoziției.

Societatea care a depus în data de 10.04.2014 actele necesare, dorește prin intermediul acestui contract încheiat cu municipalitatea să opereze lucrări în carosabil pe câteva străzi  supuse deja procesului de modernizare și asflatare cu care administrația se laudă. Locuitorii străzilor  Mihail Sadoveanu, Mărășești, sau Mihai Cantacuzino vor fi nevoiți să îndure alte chinuri rezultate în urma lucrărilor firmei care vor trage rețeaua de cabluri până la centrala electrică din municipiu. În prezenta hotărâre a Consiliului Local nu se stipulează însă dacă societatea este obligată sau nu să reasfalteze  porțiunea pe care a executat lucrarea. Consilierul pedelist Horjea a ridicat în plenul consiliului această problemă, dânsul primind asigurări că asfaltul nu va avea de suferit. Apollo Energy SRL, condus de Robert Wagener și Bertleff Johannes Andreas urmează să acceseze și să utilizeze drumurile din menționate în contract timp de 25 de ani, însă  această durată se poate prelungi în condițiile legii. Teoretic, timp de 25 de ani, această societate poate să spargă în voie asfaltul de pe aceste străzi.
Accordul dat joi de consilieri este benefic, după spusele dânșilor, tuturor râmnicenilor, proiectul urmând să “atragă la bugetul local noi venituri pe termen lung, dar și posibilitatea creării unor noi locuri de muncă”.
Firma din Alba urmează să opereze în municipiu lucrări care vor însuma un total de 3250 metri liniari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *