Stiri locale

Râmnicu Sărat a căpătat o nouă înfățișare


Municipiul Râmnicu Sărat se află de o bună perioadă de timp într-un amplu proces de modernizare, grație accesării unor fonduri europene, ce au ca scop reabilitarea unui număr de 42 de stăzi și artere rutiere. Administrația locală, la recomandarea departamentului de Poliție Rutieră, a realizat încă din anul 2009 un sens giratoriu la intrarea în oraș, pentru a fluidiza traficul rutier și cel pietonal.

            Începând cu anul 2010, Parcul Casei de Cultură a căpătat un alt aspect, deoarece fosta locație se prezenta deplorabil și se cerea o schimbare. Astfel, s-a construit un nou parc, mult mai atractiv, în care a fost amplasat bustul lui Grigore Vieru. Tinerii vin aici mai ales în perioada verii, pentru a se relaxa într-un cadrul ambiental plăcut. Foarte multe parcuri de pe raza municipiului au fost reabilitate, schimbându-le aspectul radical. În mai multe cartiere din oraș s-au creeat locuri de joacă pentru copii, iar toaletarea copacilor a fost făcută periodic.

            Până acum, s-au asfaltat străzi importante din Râmnicul Sărat, străzi care facilitează  circulația autoturismelor într-o manieră corectă. Din spusele oficialilor, 800 de metri de stradă asfltată plus arterele pietonale reconstruite, durează în medie două săptămâni, cel mai mult timp acordându-se poziționării pavelelor. Cel mai amplu proces de modernizare a infrastructurii municipiului Râmnicu Sărat, s-a realizat în zona bulevardului Eroilor și a Șoselei Puiești, o arteră rutieră intens circulată, mai ales de camioane și TIR-uri.

 

            Cartierului Zona Pod i-a fost schimbat aspectului prin prisma unui proces amplu de reabilitare și modernizare. Asfaltarea dar și reamenajarea trotuarelor a permis realizarea locurilor de parcare rezidențiale, imperios necesare până la aceea vreme. Si locuitorii cartierulelor Balta Albă și Costieni sunt beneficiarii unor lucrări ample de modernizare a infrastructurii din aceste două zone. La încheierea lucrărilor din aceste zone, locuitorii se vor bucura de noua față a celor două cartiere. Și aici, ca și în cartierul Zona Pod, locatarilor li se vor amenaja locuri de parcare civilizate.

            Firmele care se ocupă cu modernizarea orașului Râmnicu Sărat, au dat asigurări că procesul de producție a materiei prime este conform standardelor europene, iar calitatea execuției este la cel mai înalt nivel. Beneficiarii finali ai tuturor proceselor de modernizare, asfaltare și reabilitare urbanistică vor fi locuitorii municipiului Râmnicu Sărat care iși vor putea continua activitatea cotidiană într-un cadru nou, curat și civilizat.

            Chiar dacă din toamnă trecută s-au sistat lucrările din cauza condițiilor meteo nefavorabile, oficialii dau asigurări că o dată cu venirea anotimpului frumos lucrările de modernizare vor demara din nou. Până atunci, orașul se prezintă relativ în regulă, excepție făcând unele străzi care nu au făcut obiectul unor modernizări de o bună perioadă de timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *