Sport

Demiterea lui Rednic, ‘o decizie grea’ pentru președintele lui Gent

Demiterea lui Mircea Rednic din funcția de antrenor al echipei belgiene de fotbal Gent „a fost o decizie grea, dar trebuia luată”, a explicat președintele clubului, Ivan De Witte, miercuri, după ce tehnicianul a fost concediat chiar de ziua sa.

 

„Noi am avut o discuție foarte bună cu Mircea Rednic în această dimineață. Putem spune că relațiile nu mai erau bune între antrenor și jucători. A fost o decizie grea, dar trebuia luată”, a afirmat De Witte.

 

„E păcat să iei o asemenea decizie când sezonul e aproape gata. Nu trebui să uităm că Mircea Rednic ne-a scos dintr-o pasă proastă. Eram la 17 puncte de locul 6 și am luptat până în ultimul minut pentru un loc în play-off-ul 1”, a continuat oficialul. Rednic a preluat-o pe Gent în toamna lui 2013, când l-a înlocuit pe Victor Fernandez, însă n-a reușit să califice echipa în play-off-ul 1 al primei ligi belgiene. Mai mult, „Bizonii”, cum sunt supranumiți jucătorii lui Gent, au pierdut primele două meciuri din play-off-ul 2, prin intermediul căruia sperau să obțină un loc în viitoarea ediție a Europa League. Până la numirea unui nou antrenor, interimatul la conducerea tehnică a echipei Gent va fi asigurat de Peter Balette și Bernd Thijs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *