Sport

Olimpia Râmnicu Sărat: „Nu e o echipă serioasă!”

După nici două etape de campionat încheiate a izbucnit și primul scandal de amploare în Liga a IV-a (Superliga Județeană). Capetele de afiș în conflict au fost echipele Șoimii Siriu și echipa din oraș, Olimpia Râmnicu Sărat.

Cele două echipe urmau să dispute sâmbătă, la Siriu, un meci contând pentru etapa a doua din campionat. Ținta râmnicenilor pentru anul acesta este promovarea, însă s-au prezentat la Siriu cu un lot inferior din punct de vedere al performanțelor și al calității jucătorilor de pe teren, neavând pe listă niciun junior republican de la pepiniera Liceului Tehnologic „Victor Frunză„. Conducătorii Olimpiei Râmnicu Sărat l-au abordat încă de luni (n.r 01.09) pe primarul de la Siriu cu diferite texte de adormit copii, doar-doar va amâna meciul, însă omul din fruntea primăriei a refuzat politicos propunerile râmnicenilor. Cum acesta nu a fost de acord să amâne meciul, iar regulamentul permite amânarea partidelor doar în cazul acordului ambelor părți, râmnicenii au scos pe interval artileria grea, folosindu-se de președintele CJ Buzău. După ce că abia s-a eschivat de tertipurile ieftine ale oficialilor râmniceni, colac peste pupăză primarul din Siriu a mai fost apostrofat și de însuși Cristi Bîgiu, președintele Consiliului Județean Buzău. Mâna de fier de la Smeeni s-a ținut însă pe baricade și i-a răspuns la fel de diplomat și lui Bîgiu; „Meciul nu se amână!„.

AU APLEAT LA ABORDĂRI DE TOATĂ JENA

Conducerea echipei de fotbal din Râmnic a venit pregătită la Siriu cu două planuri de atac. Cum primul a fost un eșec total, planul B a însemnat prezentarea câtorva adeverințe medicale (6 adeverințe) potrivit cărora jucătorii râmniceni „au consumat apă stricată și s-au deranjat la stomac„. Aceste motivări medicale au fost trimise către Siriu vineri după amiază, într-o ultimă încercare de a amâna partida. Într-un final, chipa din Râmnic nu s-a deplasat la Siriu, însă jucătorii gazdă și arbitrii au fost prezenți la eveniment. După expirarea celor 15 minute regulamentare, Siriu a fost declarată câștigătoare la masa verde, însă cazul urmează să se mute la Comisia de Disciplină.
Într-un interviu acordat unui ziar județean, primarul Siriului, Corneliu Dumitrescu s-a arâtat foarte supărat de gestul de inistență al râmnicenilor de la Olimpia, dar și de încercările insistene de a-l obliga să amâne meciul; „De luni m-au sunat în continuu, că ei au nişte jucători la juniori care nu pot evolua şi să amînăm meciul. N-am fost de acord, şi noi avem fotbalişti care au un servici, au un program şi nu puteam amî­na. Am înţeles că apoi au încercat altă variantă (n.r cea cu adeverinţele medi­cale). E ruşinos că nu s-au prezentat, nu e o echipă serioasă. Vă spun sincer, ne-am fi retras din campionat dacă s-ar fi amînat cumva partida. Nu aşa înţelegem noi fotbalul, îl jucăm din plăcere, respectăm şi vrem să fim respectaţi”. Citat aparținând primarului Corneliu Dumitrescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *