Anchete

Afaceristul râmnicean Kanti Vili Gheorghiu: „Cei care mi-au instrumentat cazul au avut ordin să mă termine”

De o bună perioadă de timp, fostul afacerist râmnicean Kanti este dat în urmărire prin Interpol pentru sustragerea executării unei pedepse cu închisoarea de 8 ani cu executare pentru fapte de înșelăciune cu consecințe foarte grave. Acesta a reușit în ultima clipă să se stabilească în Iordania, țară nu aleasă întâmplător de Kanti. Acesta a știut că Iordania nu are tratat de extrădare cu autoritățile române, fapt ce îi conferă o siguranță deplină râmniceanului fugar.

Abilitatea infracțională a lui Kanti Vili Gheorghiu și-a spus cuvântul și în momentul în care au dispărut unele documente incriminatoare. Modul de operare a infractorului le-a dat mari bătăi de cap polițiștilor și procurorilor care au instrumentat acest caz. Mai exact, acesta împrumuta sume uriașe de bani pe care ulterior nu le mai returna. O altă ustensilă utilizată de Vili se referea la deschiderea unor firme pe numele cărora cumpăra diverse lucruri, urmând să le achite cu ordine de plată fictive. După ce o societate își atingea scopul infracțional o băga în insolvență lăsând-o plină de datorii. În urma faptelor sale infracționale, Kanti a fost judecat de mai multe instanțe din țară, majoritatea găsindu-l vinovat de faptele imputate de procurori. În iarna anului 2013, Înalta Curte de Casație și Justiție de la București a decis contopirea tuturor pedepseor aplicate de celelalte instanțe de judecată, urmând ca „inculpatul Gheorghiu Kanti Vili sa execute pedeapsa principala de 6 ani închisoare si 5 ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prev. de art.64 alin.1 lit.a teza a II-a, lit.b si c Cod Penal. În baza art.83 Cod Penal revoca suspendarea conditionata a executarii pedepsei de 2 ani închisoare aplicata prin sentinta penala nr.119 din 4 aprilie 2005 a Judecatoriei Vatra Dornei, definitiva prin sentinta penala nr.656 din 2 noiembrie 2005 a Curtii de Apel Suceava, urmînd ca inculpatul Gheorghiu Kanti Vili sa execute pedeapsa de 2 ani închisoare, alaturi de pedeapsa de 6 ani închisoare, în total, 8 ani închisoare si 5 ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor.”
Dibăcia cu care și-a plănuit retragerea finală în Iordania, i-a lăsat muți de uimire chiar și pe polițiștii care îl aveau în urmărire. Acesta a dispărut fără urmă chiar înaintea pronunțării sentinței finale într-un „paradis” al infractorilor români.
În urma publicării articolului într-un alt ziar județean, un comentariu venit, se pare din partea lui Kanti, spunea că ” În presă s-au făcut afirmații în necunoștință de cauză.” Tot acesta mai spune că „(…) anumite persoane i-au omorât tatăl în bătaie, însă după nenumărate memorii adresate DNA-ului, primului ministru, șefului DGA și chiar președintelui țării„, cazul lui a rămas fără ecou. În același comentariu semnat de „Gheorghiu Kanti” acesta mai precizează că ” (…)Mai mult politistul Onel Ionel a sustrast certificatul medico-legal al tatalui meu care-l incrimina pentru lovituri cauzatoare de moarte !
-Si mai mult acest politist mi-a facut dosar de inselaciune mie cel pagubit?! Va dati seama ce se intimpla in Romania?
-Exemplu:
-Am produs detergent lichid si l-am vindut catre 2 firme care a facut plata cu bilete la ordin la termen pe baza de contract si nu le-a decontat
-Sqn srl
-Ircas srl
-Home intel srl
-Eu am primit BO ! Atentie nu cum ati scris in articol . Sunt obisnuit cu diversiunile dvoastra de tip securist !
-O buna parte din materialele de constructie de pe proprietatea mea si a familiei mele au fost furate de Vestitul Mereuta Silvi iar accesta a primit NUP pentru furt deoarece se spune in decizia aceasta ca intradevar a furat dar nu a avut intentia …..! Aiureli deoarece cei ce iau instrumentat dosarul au primit ordin de la PDL Bucuresti sa i se albeasca cazul.( fiind in gasga lui liviu negoita,chiar var ,pentru care lucra bancute si tomberoane in timp ce acesta era primar la sectorul 3 bucuresti si mai mult de atit si finul lui Basescu)
-Inca un lucru din multe altele pe care as vrea sa vi le spun ar fi si acesta:
-In timpul cercetarii penale efectuate asupra mea de catre Politistul Mafiot Onel Ionel acesta de fata cu avocatul meu Dl Dutu Alexandru a afirmat ca stie ca eu am fost excrocat de aceste firme si nu pot fi implicat intr un dosar penal,dar si subliniezDAR are ordin sa ma faca ,sa ma trimita in judecata si sa ma condamne astfel incit sa nu mai pot face nimic in a ma apara!
-Repet martor dl Avocat Dutu Alexandru!
-Si atunci cind vezi asemenea mafie organizata la nivelul structurilor statului e normal pleci sa ti fie fie scirba de tot ce se intimpla !
-Cea mai mafiota tara la ora actuala cred de pe glop si spun asta pentru ca am vazut multe !”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *