Anchete

Majoritatea funcționarilor publici care lucrează acum la stat sunt rude sau pile ale politicienilor PSD. Printre aceștia se numără și o râmniceancă, protejată indirect de Liviu Dragnea

Conform unei anchete realizate de jurnaliștii portalului România Curată, majoritatea noului val de angajați din structurile Statului sunt rubedenii, neamuri și pile ale majorității  politicienilor PSD.

În lista făcută publică de ancheta jurnaliștilor reiese faptul că fiica râmniceanului Mugurel Gheorghiaș, zis Melcul, prietenul din facultate al liderului PSD Liviu Dragnea și totodată acționar majoritar în compania TelDrum cu afaceri de sute de milioane de euro în Brazilia  lucrează la MAE, în cadrul echipei secretarului de stat, Georgeta Ciamba. Ioana Gheorghiaș este originară din municipiul Râmnicu Sărat, iar tatăl său, aparent un râmnicean de rând ascunde afaceri de sute de milioane de euro făcute cu Liviu Dragnea. De asemena, o parte din afacerile „Melcului” au fost scoase la lumină și de jurnaliștii de la RISE Project, în cadul unor anchete jurnalistice foarte bine instrumentate.

CITEȘTE ȘI:Vor să construiască locuințe ANL pentru medicii care aleg să muncească la Râmnic

Lista cu nume ale apropiaților politicienilor PSD este completată și de Catrinel Brumar, agent guvernamental la CEDO. Brumar a fost partenera de viață a lui Bogdan Aurescu, fost ministru de Externe în Guvernul Ponta și actual consilier prezidențial al președintelui Klaus Iohannis.

Diana Cliveti este o altă apropiată a unui mare combinator pesedist. Cliveti este consilier diplomatic la Reprezentanța României la UE. Este fiica fostului europarlamentar PSD de Bacău, Minodora Cliveti. Potrivit unor surse MAE citate de România Curată, Cliveti este o apropiată a fostului sforar PSD, Viorel Hrebenciuc.

Vasilica Staicu, fostă parteneră de viată a ex-ministru PSD, Dan Şova, a fost numită în 2013 secretar III la Ambasada României la Londra. A fost preşedinte PSD Belgia.

Florin Trandafir Vasiloni este consulul general al României la Gyula, în Ungaria. A fost vicepreşedinte PSD Diaspora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *