AUTOSTRADA A7

Turcii bagă bețe-n roțile Autostrăzii A7 – O nouă contestație depusă de o firmă turcească ,,ofticată,, că nu a câștigat licitația

Continuă problemele alegerii constructorului pentru ultimul lot din Autostrada Moldovei (A7).  A fost admisă în parte contestația turcilor de la Nurol, depusă după ce fuseseră desemnați câștigători turcii de la Tekfen pentru construirea lotului 3 Pietroasele – Buzău din Autostrada Ploiești – Buzău.
„Admite contestația în parte și dispune remedierea”, se arată în soluția pe scurt pronunțată luni, 3 iulie, de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), în cazul contestației depuse de Nurol.

Constructorul turc Nurol a contestat la începutul lunii iunie respingerea ofertei sale și a cerut ca aceasta să fie reevaluată. Anterior respingerii ofertei lor ca inacceptabilă, turcii de la Nurol fuseseră desemnați câștigători, însă constructorul din Neamț Danlin XXL a formulat contestație.

Pe 22 mai 2023, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat constructorul ultimului din cele 13 loturi ale A7, finanțate prin PNRR.

Ofertantul desemnat câștigător este TEKFEN INSAAT VE TESISAT A.S., cu preţul de 1,159 miliarde lei fără TVA, a precizat CNAIR într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *