Editorial

Ai auzit de Karma? Știi ce înseamnă și ce reprezintă? Iată explicația

Deseori auzi în jurul tău expresii care conțin cuvântul „karma” însă te-ai întrebat vreodată ce înseamnă această karmă? Ei bine, află că persoanele care folosesc acest termen fac referire la o acțiune care se va întoarce împotriva celui ce a inițiat-o.

Potrivit definiției oficiale, karma este înțeleasă ca un concept filosofic-religios, prin intermediul căruia nicio acțiune nu rămâne fără urmare. Mai mult, budiștii consideră că acțiunea cu pricina poate avea o urmare și în viața viitoare, nu neapărat în prezenta viață. Mai exact, „karma”, tradus mot-a-mot, înseamnă în limpa sanscrită „acțiune”. Acest concept nu este neapărat ceva rău, însă se referă mai mult la ideea de păcat.

CITEȘTE ȘI: DILEMA ZILEI: Primim sau nu amendă dacă ocolim limitatoarele de viteză

Karma poate fi considerată ca sinonim pentru legea firii. Karma este o doctrină esențială a Buddhismului și a Hinduismului și reprezintă un concept religios și filozofic prin care fiecare activitate, decizie fizică ori spirituală, are o urmare obligatorie, fie ea pozitivă ori negativă. În limba română karma poate fi explicată prin intermediul a două proverbe populare: „Cum îți așterni așa dormi” și „Ce semeni aia aduni”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *