Editorial

Campanie umanitară: Din suflet pentru o inimă dreaptă

    

          După ce în edițiile trecute v-am prezentat teribilul caz al copilașului din municipiu care s-a născut cu inima răsucită, recent am aflat că fetița în cauză a suferit cea de-a doua intervenție chirurgicală în Italia. Laura, căci așa se numește minunea de copil a fost diagnosticată cu o afecțiune rară a inimii chiar în ziua în care s-a născut.

Luna martie a anului 2014 va rămâne cu siguranță în memoria părinților drept o zi fatidică. Bebelușul lor mult dorit a văzut lumina zilei pe 11 martie, însă tot de atunci a început și calvarul părinților și rudelor. Medicii râmniceni au descoperit că viața pruncului era pusă în pericol de maladia cu care s-a născut, însă profesionalismul și dăruirea acestora au ajutat la urgentarea procedurilor de trimitere a nou- născutului în capitală la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Marie Curie”. Grație priceperii medicilor de la București, fetița a fost stabilizată în primă instanță, ulterior reușindu-se transportarea acesteia în Italia. Prima intervenție la care a fost supusă Laura a fost și cea mai complicată. Vârsta fragedă și organismul slăbit puteau să îi curme viața chiar din fașă, însă copilașul a luptat și a trecut cu bine peste acest hop.
În clipa de față fetița este internată într-un spital de copii din localitatea Messa. Tatăl său este ziler în Italia și reușește cu greu să strângă bani pentru nevoile familiei. După prima intervenție chirurgicală micuța a fost intubată timp de două săptămâni, insă când familia a crezut că visul urât prin care trec s-a încheiat, medicii i-au anunțat că inimioara plăpândei fetițe bate din ce în ce mai rar. Imediat după această demoralizatoare veste, Laura a intrat din nou în sala de operație. Medicii italieni i-au creat un bypass în speranța unei funcționări facile a inimii și a mușchiului miocard. Cea de-a doua operație pare că a fost un real succes pentru medici și pentru familie. După ce copilul își va reveni și va merge acasă trebuie să vină la control periodic. Părinții ajutați de mătușa Laurei vor deschide în perioada următoare un cont bancar unde oamenii cu suflet mare pot contribui cu sume diferite de bani pentru îmbunătățirea vieții părinților greu încercați.
Situația familiei Laurei este una precară, tatăl său muncește cu ziua în Italia, iar mama micuței a avut de ales între a continua serviciul și așa prost plătit sau a rămâne lângă fata sa. Un gest umanitar făcut de preotul paroh al bisericii din cartierul Costieni de a strânge ajutoare și bani pentru familie, a mai alinat puțin sufletele oropsite ale părinților Laurei. Ziarul www.ramnicpress.ro împreună cu Opinia va încerca să popularizeze cât mai mult cazul Laurei pentru ca familia acesteia să poată fi ajutată de oameni cu dăruire și speranță că pot schimba în bine destinul unei familii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *