Monden

Cum scapi de durerile de bilă

Dacă ai început să simți dureri în partea dreaptă a abdomenului care radiază către spate, te balonezi și ai senzație de greață, trebuie neapărat să consulți un medic.

Dacă acuzi toate aceste simptome, este foarte probabil să ai dischinezie biliară. De regulă, această afecțiune este des întâlnită la toate categoriile de oameni, însă s-a constatat o pondere mai mare în rândul gurmanzilor și a celor care consumă alcool în exces. Iată ce remedii naturale ai la dispoziție pentru a ameliora crizele vezicii biliare.
Ardei gras roșu: medicii afirmă faptul că alimentele bogate în vitamina C previn formarea calculilor biliari. Dintre sursele naturale, ardeiul gras roșu este foarte bogat în vitamina C. 100 de grame de ardei conțin 95 mg. din această vitamină esențială.
Infuzie de cicoare : cicoarea calmează crizele de dischinezie biliară prin prepararea și ingerarea  unor compuși sub formă de infuzie. Într-un litru de apă se fierb 15 g de frunze de cicoare, după care se infuzează 10 minute. Compoziția rezultată se strecoară și se bea zilnic ( două căni pe zi, dimineața și seara).  Pentru a nu bloca căile biliare, trebuie să respecți orele exacte de masă, să nu faci excese alimentare și după prânz și să stai culcat pe partea dreaptă jumătate de oră pentru ca bila să dreneze mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *