NATIONAL

Aproape toată carnea de pui din comerț este plină de chimicale care cresc riscul de apariție a bolilor

Multă lume consumă acest produs, fără să știe ce conține de fapt carnea de pui din magazine. Oamenii consideră că această carne este săracă în grăsimi și calorii și bogată în proteine, fiind considerată ideală mai ales pentru cei care țin cure de slăbire.

Puțini știu care sunt efectele negative ale consumului de carne de pui, de la creșterea colesterolului și până la majorarea riscului de cancer. Puiul crud este deseori contaminat cu bacterii Campylobacter, care cauzează cea mai frecventă boală bacteriană diareică și „uneori” este contaminat cu Salmonella și Clostridium perfringens, care afectează tractul intestinal.

Ce conține de fapt carnea de pui din magazine

Privită ca o hrană bogată în nutrienți și vitamine esențiale, dar și ca singura carne roșie ce conține puține grăsimi dacă pielea a fost îndepărtată, carnea de pui ce se găsește în magazine nu este chiar atât de bună pentru noi.

Consumul acestui aliment poate fi dăunător având în vedere mai multe motive susținute de dovezi științifice.

Multă lume alege carnea de pui datorită conținutului ridicat de proteine și a nivelului scăzut de grăsimi, deși acestea din urmă pot varia în funcție de metodele de gătit). Un studiu finanțat de National Institutes of Health (NIH), principala agenție de cercetare medicală a guvernului SUA, a arătat că atât carnea roșie, cât și cea albă cresc colesterolul. Alte cercetări științifice au asociat consumul de carne de pasăre cu un risc mai mare de cancer.

Puii sunt considerați principala sursă de focare, boli și spitalizări de origine alimentară. De asemenea, carnea de pui a reprezentat al doilea cel mai mare număr de decese cauzate de toxiinfecții alimentare. Potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA, puiul crud este „deseori” contaminat cu bacterii Campylobacter (care cauzează cea mai frecventă boală bacteriană diareică) și „uneori” este contaminat cu Salmonella și Clostridium perfringens, care afectează tractul intestinal. Potrivit unui studiu recent, în care s-a analizat carnea de de pui de la mai mulți producători, 97% dintre probele luate au conținut bacterii potențial periculoase, inclusiv mărcile de pui organic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *