Cum fentează șoferii români legea cu o metodă care ,,nu dă greși niciodată,,
Daca pana in 2013 la moda erau aparatele care detectau si perturbau radarele, lucrurile s-au schimbat. Acum, montarea unor astfel de dispozitive se pedepseste aspru, mai exact cu amenzi de pana la 2100 lei.
Asadar, conducatorii au gasit alte solutii pentru a „fenta” radarul politiei si a evita amenzile de circulatie.
Aplicatia de pe telefonul mobil este metoda care nu da gres niciodata. Softul permite soferilor care detin telefoane performante sa creeze o comunitate online, folosind retelele sociale sa se anunte sau sa se avertizeze in legatura cu conditiile de trafic. Aplicatia de pe smarthone este una dintre cele mai folosite metode.
Extrem de folosita, insa nu la fel de eficienta, este si metoda „bliturilor”. Putem considera ca semnalizarea cu farurile este cea mai veche atentionare „atiradar”, intrata deja in limbajul soferilor.
Pentru a nu fi detectati de aparatele radar, soferii mai aplica si o banda invizibila pe pe numarul de inmatriculare al masinii. Autocolantul distorsioneaza numarul in momentul in care autovehiculul a fost surprins de radar, astfel ca identitatea sa este aproape imposibil de descifrat pe camera de inregistrare sau in fotografii. Putini stiu insa ca acest lucru este ilegal si se pedepseste cu 2-3 puncte amenda, potrivit adevarul.ro
Si statiile radio emisie-receptie, utilizate in trecut in special de tir-isti, au devenit in ultimii ani tot mai frecvente in randul conducatorilor auto. Denumita si metoda ”colegul”, metoda permite participantilor la trafic sa vorbeasca intre ei, sa se informeze despre controale din trafic. Statiile de emisie sunt legale, cu conditia sa nu depaseasca 4 wati.