NATIONAL

După ce a fost dat afară din BOR, preotul-pedofil Pomohaci și-a deschis o biserică într-un garaj

Cristian Pomohaci, celebrul cântăreţ de muzică populară care, acuzat de pedofilie, a fost dat afară din rândul preoţimii, continuă să facă slujbe în garajul casei sale. Sunt acuzaţiile aduse de Arhiepiscopia Ortodoxă din Alba Iulia, care îndeamnă oamenii de bună credinţă să nu cadă în ispită. Pomohaci îşi face însă propriul cult: a cumpărat chiar şi un local pe care l-a transformat în biserică.

Lăsat oficial fără sutană de cinci ani, cântăreţul de muzică populară Cristian Pomohaci ar sluji nestingherit în satul natal. Niciun localnic nu recunoaşte însă, ci spun că doar într-o altă localitate, aflată la jumătate de oră de ei, falsul preot a cumpărat o clădire în care se ţin slujbe.

Arhipeiscopia Ortodoxă din Alba Iulia confirmă informaţiile şi îi îndeamnă pe credincioşi să nu creadă într-un om care mimează preoţia. “Deși nu mai are calitatea de preot, a continuare să mimeze Preoția și să facă slujbe religioase în garajul casei personale din localitatea Moșuni. Mai mult decât atât, de curând, a cumpărat un local în localitatea Ernei, județul Mureș, pe care l-a transformat în biserică sau mănăstire”, a transmis Arhiepiscopia Ortodoxă din Alba Iulia.

Iar faptele lui ar trebui anchetate de Poliţie. Şi când purta sutană controversele nu l-au ocolit. În 2012, o echipă Observator a filmat cu camera ascunsă o slujbă de exorcizare în biserica din Moşuni.

Cinci ani mai târziu, acuzaţiile unui tânăr cutremurau Biserica Ortodoxă. Pe când avea 17 ani, băiatul ar fi fost abuzat de Pomohaci. Cristian Pomohaci a scăpat basma curată din dosarul de pedofilie, pentru că victima a făcut plângerea prea târziu şi faptele s-au prescris.

“Am făcut bune şi rele, dar nu mă laud cu ele. Dumnezeu, Sfântul, le şteargă. Numai bune să le vadă”, spunea el.

Cântăreţul fost trimis în judecată și condamnat, în schimb, pentru evaziune fiscală, după ce a închiriat 11 din apartamentele pe care le deține la sume mult mai mari decât cele declarate la ANAF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *