NATIONAL

Să ascultăm orbește sfaturile guvernanților: Pacient declarat mort de COVID în spital, descoperit non-COVID la autopsie

Un pacient descoperit cu țesut pulmonar necroptic NON COVID a fost declarat mort COVID la Spitalul Județean de Urgență Bacău. Totul, doar pe baza testului RT-PCR, care a ieșit pozitiv la internarea pe Secția Medicală.

Familia pacientului a contestat cauza morții consemnată în actul de deces și a solicitat necropsia. După prelevarea probelor, analizele de laborator au stabilit că pacientul avea țesut pulmonar necroptic NON COVID! Până acum, acesta este singurul caz din Bacău în care familia defunctului contestă cauza morții, și are câștig de cauză, însă cazul poate crea un precedent.

Ce spune Ministerul Sănătății
Potrivit Protocolului întocmit de Ministerul Sănătății și publicat în Monitorul Oficial, „în cazurile spitalizate pentru care în perioada internării în unitatea sanitară se confirmă (reconfirmă) diagnosticul de infecție cu noul coronavirus (SARS-CoV2), evoluția fiind urmată de deces, autopsia medicolegală a cadavrului pentru a confirma/preciza sau completa diagnosticul clinic de deces deja confirmat prin analize de laborator (teste specifice) nu mai este necesară și este de evitat din cauza riscurilor posibile în condițiile exercitării profesiei și de transmitere a bolii infecto- contagioase la personalul medical.

CITEȘTE ȘI:Oare acesta este viitorul României? „Slovacia este prima țară din lume care va amenda cetățenii care ies pe stradă fără test negativ COVID-19”
Certificatul medical constatator al decesului va fi completat și eliberat de către medicul curant al pacientului din secția de spital”. Altfel spus, doar printr-un simplu test RT-PCR, un pacient poate fi declarat mort Covid, fără ca medicul să fie acuzat de malpraxis.

Același Protocol precizează că decesul în unitatea sanitară cu paturi al persoanelor care au fost confirmate pozitiv pentru infecția COVID-19 și diagnosticul de deces cu infecție cu noul coronavirus (SARS-CoV2) pot fi declarate cazuri medico-legale strict în conformitate cu art. 185 CPP numai în moartea violentă sau suspectă de a fi violentă ori atunci când există o suspiciune rezonabilă că decesul a fost cauzat direct sau indirect printr-o infracțiune ori în legătură cu comiterea unei infracțiuni; în aceste cazuri, se va anunța în cel mai scurt timp instituția medico-legală competentă pentru prezentarea medicului legist în vederea evaluării leziunilor traumatice și a dispunerii ridicării cadavrului, după caz.

Testul RT-PCR, pus la îndoială chiar de cel care l-a inventat
Oficial, un test RT-PCR cu rezultat pozitiv arată că persoana are o infecție activă, pe care ar putea să o răspândească. Odată ce o persoana se recuperează dupa infecție, rezultatele RT-PCR devin negative. Cu toate acestea, chiar biochimistul Kary Mullis, inventatorul testului RT- PCR, pentru a ajuta în înțelegerea mai bună a virusului HIV, a precizat înainte de a muri, anul trecut, de pneumonie, la vârsta de 75 de ani: “ Testul nu poate depista dacă ești bolnav sau dacă te vei îmbolnăvi! Sunt zece mii de retroviruși. Dacă interpretezi testul necorespunzător în cercetarea lor, poți obține ce rezultat vrei, chiar o iluzie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *