Ramnicu Sarat

Pompierii au intervenit la Grebănu pentru stingerea unui incendiu de vegetație

În data de 22.08.2020, în urma unui apel primit prin intermediul sistemului unic de urgență 112, forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Sărat s-au deplasat pe raza localității Grebănu pentru a intervenii în vederea stingerii unui incendiu de vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș.  După aproximativ patru ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat, astfel locuințele din jurul focarului au fost salvate de eventualele pagube. La finalul intervenției, pompierii au stabilit și cauza probabilă de incendiu, aceasta fiind focul deschis în spașii deschise.

Forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Sărat și Detașamentului de Pompieri Buzău, lucrători din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Mânzălești și pădurari, au intervenit în cursul zilei de ieri, pe timpul nopții, dar și astăzi pentru localizarea și stingerea incendiului de pădure izbucnit pe raza comunei Mânzălești.

CITEȘTE ȘI:DOCUMENTE:Viorel Holban (PNL) are datorii de 90 de miliarde, însă dorește un al treilea mandat de primar la Râmnicu Sărat
Intervenția are un grad de risc ridicat, din cauza focarului ce s-a dezvoltat într-o zonă cu stânci care din cauza temperaturilor dezvoltate de incendiu, se desprind, punând în pericol persoanalul participant la stingere.
Zona este greu accesibilă, deplasarea se face pe jos, materialele necesare stingerii fiind transportate cu ajutorul ATV-ului. În prezent se lucrează la lichidare, folosindu-se ca și metode de stingere îndepărtarea materialelor combustibile din zona de ardere și folosirea de cantități limitate de apă transportate de către militari cu atomizoare portabile.

Incendiul a fost localizat pe o suprafață de aproximativ 3-4 hectare, făcându-se eforturi deosebite de către tot personalul participant, pentru stingerea acestuia, în condițiile lipsei de precipitații și a curenților de aer dezvoltați în zona de ardere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *