Actualitate

Amenzi de 179.000 lei date de polițiștii buzoieni în week-end-ul trecut

În perioada 8-10 martie, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 438 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 58 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat acţiuni ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi cât şi în afara acestora.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 190 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 26 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.

Cu cea mai mare viteză162 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autoturimsul unui şofer de 40 de ani, din Piatra Neamț, ce rula pe DN2E85, în afara localității Poșta Câlnău.

Alte 32 de permise de conducere au fost reţinute pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului, pentru neacordarea priorității de trecere a pietonilor și a autovehiculelor ce aveau acest drept și pentru utilizarea telefonului mobil la volan.

Poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere în care ar putea fi implicaţi pietonii și bicicliștii, cât și pentru conştientizarea riscurilor la care se expun atunci cand nu respectă regulile de circulație. 39 de participanți la trafic din aceste categorii au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea legislației rutiere.

48 de sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă, 9 sancțiuni celor ce au condus autovehicule ce prezentau defecțiuni tehnice şi 99 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 179.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *