Actualitate

Amenzi de peste 41.000 lei date de polițiștii buzoieni în 24 de ore

În data de 22 iunie,  poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au întreprins activităţi de prevenire şi combatere a indisciplinei în trafic dar și pentru creşterea siguranţei rutiere.

Poliţiştii au aplicat 154 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală de peste 41.000 de lei şi au reţinut 6 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

De asemenea, polițiștii rutieri au oprit în trafic şoferii care nu au acordat dreptul de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului sau celorlalţi conducători auto care circulau pe drumul prioritar, care s-au urcat la volanul maşinilor sub influența acoolului sau care au efectuat depăşiri neregulamenare. Trei buzoieni au predat permisele de conducere din acest motiv şi au rămas pietoni pentru o vreme.

Poliţiştii au acţionat în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc ridicat, pentru a preveni evenimentele rutiere şi pentru creşterea sigutanţei rutiere în intersecţii şi în zonele unde sunt amplasate marcaje pietonale. Astfel, polițiști au sancționat contravențional 32 de pietoni care și-au pus viața în pericol prin nerespectarea regulilor de circulație.

Aparatele radar amplasate pe drumurile din judeţ au surprins 54 de şoferi care au încălcat limitele legale de viteză, iar 3 dintre aceştia au predat permisele de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto şi pentru neutilizarea centurii de siguranţă (19), pentru conducerea autovehiculelor cu diferite defecţiuni tehnice (17), dar şi pentru alte abateri în trafic (20).

Activitățile vor continua și în perioada următoare pentru conştientizarea participanților la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație, în vederea creșterii gradului de siguranţă rutieră pe drumurile din judeţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *