Actualitate

Bilanțul de ieri al polițiștilor rutieri

În urma activităţilor desfăşurate în ultimele 24 de ore de poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră, au fost aplicate 346 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor fiind în cuantum de 60.545 lei. 114 dintre sancţiuni fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 36 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 34 pentru conducerea unor autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice, 16 pentru opriri sau staţionări neregulamentare, dar și pentru alte abateri constatate în trafic.

Împotriva a doi dintre conducătorii auto sancţionaţi din cauza vitezei a fost luată şi măsura tehnico-administrativă de reţinere a permisului în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile. Poliţiştii au reţinut permisele a doi conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii, iar 60 de pietoni au fost sancţionaţi pentru că au ales să traverseze neregulamentar. Alte cinci permise de conducere au fost reţinute şoferilor care au efectuat depăşiri neregulamentare nu au respectat semnificaţia culorii roşii a semaforului sau nu au acordat prioritate de trecere autovehiculelor.

CITEȘTE ȘI: Percheziții în ACEASTĂ DIMINEAȚĂ

Tot ieri, polițiștii rutieri din cadrul Biroului Rutier – Poliția municipiului Buzău, au depistat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, un conducător auto în vârstă de 43 de ani din localitatea Berca, care în urma testării cu aparatul etilotest avea o concentrație alcoolică de 1,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *