Actualitate

CARE SUNT CAUZELE – Buzăul, în TOP 10 județe la rata analfabetismului

Problema analfabetismului reprezintă o reală problemă în țara noastră.

Județele în care ponderea analfabeților – persoane de peste 14 ani care nu știu să citească și să scrie în total populație de peste 14 ani – este cea mai ridicată sunt Giurgiu, Brăila, Călărași și Mureș, scrie Hotnews, care citează datele de la Recensământ. La polul opus sunt Gorj, Argeș și Bistrița Năsăud.

Județul Buzău se află în Top 10 la categoria ,,analfabetism,,, mai arată datele, ocupând locul 10.

Procentul de analfabeți din județul Buzău este de 0,97 la sută, ceea ce înseamnă că 3.411 de buzoieni nu știu să citească și să scrie. Este drept, aceste rezultate sunt influențate de etniile în care incidența analfabetismului e mai ridicată. Prin urmare, din totalul celor 3.411 buzoieni care nu știu să citească, 899 sunt români, 486 sunt romi, iar restul sunt de alte etnii.

Există mai mulți factori care contribuie la această situație. Unul este sărăcia, care limitează accesul la școlile și resursele educaționale. Mulți copii sunt nevoiți să abandoneze școala înainte de a-și finaliza studiile din cauza lipsei de resurse financiare. În plus, infrastructura precară în multe zone rurale face ca școlile să fie greu accesibile sau chiar inexistente. Un alt factor important este nivelul scăzut al investițiilor în educație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *