Actualitate

Cătălin Predoiu: „Condamn cu fermitate crimele petrecute astăzi”

 

Prim-vicepreședintele PDL, Cătălin Predoiu a transmit prin intermediul biroului de presă al partidului un comunicat de presă în care atacă vehement atacurile teroriste comise ieri, în capitala Franței asupra redacției cotidianului de satiră Charlie Hebdo.

 
Condamn cu fermitate crimele petrecute astăzi în sediul unui jurnal parizian. Nimic nu poate justifica o astfel de oroare. Îmi exprim compasiunea pentru victime şi familiile acestora. Mă declar solidar cu autorităţile franceze, care îi vor identifica şi pedepsi pe cei care au comis asasinatele.

Pe de altă parte, este un semnal de alarmă suplimentar în sensul în care trebuie să strângem rândurile împotriva terorismului şi a extremismului de orice fel. În lupta cu terorismul nu este în joc numai democraţia, dar şi felul nostru de a trăi în fiecare zi, de neconceput fără libertatea de gândire şi expresie, fără libertatea presei şi securitatea persoanelor. Să luăm aminte la aceste evenimente atunci când dezbatem teme politice precum bugetele sistemului de apărare, ordine publică şi securitate naţională, legile acestui sistem şi cele care privesc securitatea în toate formele ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *