Actualitate

Emoție pentru elevii clasei a VIII-a

Absolvenții clasei a VIII-a vor susține luni și marți simularea oficială a examenului de Evaluare Națională. Subiectele sunt concepute de Ministerul Educației și Cercetării și  au o dificultate medie.

Notele vor fi afișate pe data de 4 martie și nu se vor trece în catalog. La Râmnic, aproximativ 1000 de elevi își vor testa cunoștințele în timpul acestei simulări, însă examenul final va fi susținut peste patru luni. Testările se vor desfășura în intervalul 22 – 24 februarie fiind structurate în două, respectiv trei probe.

CITEȘTE ȘI: Revista Școlii Nr.1 din Râmnic, cea mai bună publicație gimnazială

Pentru școlile cu predare în limba maternă elevii vor susține trei probe scrise. La această oră elevii clasei a VIII-a se află în bănci pentru testarea cunoștințelor la Limba și Literatura Română. Mâine, 23 februarie, are loc proba la Matematică iar miercuri, 24 februarie, elevii minorităților naționale vor susține proba la Limba și literatura maternă. În anul 2015, la nivel național, rata de participare la aceste examene inițiale a fost de 96,15%, procentul promovabilității fiind de 50,68%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *