Actualitate

LISTA ACTUALIZATĂ a DRUMURILOR blocate din JUDEȚUL BUZĂU

Ninsorile in ultimele 12 ore au pus stăpânire pe întreg județul Buzău. Din cauza condițiilor meteo cu manifestări extreme, ninsori abundente, viscol și vizibilitate redusă, s-au închis mai multe drumuri naționale și tronsoane de drum. Măsura a fost luată pentru siguranța participanților la trafic.  

 

–DN 2B, între localităţile Spătaru-Buzău între km 0+000-3+800, începând cu orele 03.30;zapada2

– DN 2, între localităţile limita jud. Ialomiţa –Han Ţintă, între km 68+000-104+900, începând cu orele 03.30;

– DN 2C  între localităţile Costesti – limita jud.Ialomita cu Buzau, între km 0+000-48+000 începând cu orele 05.15;

-DN 22 între localităţile Râmnicu Sărat – limită jud. Brăila, între km 0+000-30+000 începând cu orele 06.10;

– DN2B între Buzău și limita cu județul Brăila.

La orele 08.00 erau nealimentate cu energie electrică 14 localităţi: Săgeata, Robeasca, Pietroasele, Merei, Breaza, Scutelnici, Glodeanu Siliştea, Brădeanu(parţial), Săhăteni, Năieni, Luciu, Largu, Cilibia şi C.A. Rosetti cu 12355 de abonaţi. În urma monitorizării situaţiei operative de pe raza judeţului Buzău, ca urmare a fenomenelor meteorologice înregistrate, începând cu data de 17.01.2016 orele 06:00, prin sistemul 112 au fost anunţate 3 cazuri.

„La orele 06:20 am fost solicitaţi în localitatea Râmnicelu pentru asistenţa unei gravide. La faţa locului s-au deplasat 2 echipaje de pompieri, dintre care o autospeciala şenilată precum şi o autospecială de transport personal şi victime multiple din cadrul Detaşamentului de Pompieri Râmnicu Sărat. În acest moment misiunea este în curs de desfăşurare, pacienta urmează să fie preluată şi transportată către o ambulanţă SAJ care se află într-o zonă deschisă circulaţiei.

CITEȘTE ȘI: LISTA COMPLETĂ cu toate trenurile blocate sau care înregistrează întârzieri din cauza zăpezii

La orele 06:22 am fost anunţaţi că un autoturism în care se aflau 6 persoane (din care doi minori) a rămas înzăpezit pe DJ 214 A între Luciu şi Largu.

De asemenea, un alt autoturism cu o persoană a ramas blocat în zăpadă pe DN2E85 pe raza localităţii Oreavu.

În ambele situaţii, acţiunile au fost gestionate în colaborare cu Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale şi Secţiei de Drumuri Judeţene, acestea fiind finalizate în jurul orelor 07:00.”, se arată în comunicatul ISU Buzău.

În continuare, aproximativ 600 de pompieri, poliţişti şi jandarmi cu 90 mijloace tehnice sunt la datorie, pentru limitarea şi înlăturarea potenţialelor efecte ale fenomenelor periculoase şi monitorizează situaţia din judeţ, precum şi evoluţia acesteia prin Centrul Operaţional Judeţean, precum şi prin Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Buzău.Pentru prevenirea unor situaţii nedorite (accidente grave sau blocaje în trafic), recomandăm conducătorilor de autovehicule ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă, situaţia meteorologică existentă și să își echipeze autovehiculul cu anvelope corespunzătoare sezonului rece.

În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste permanent prudenţă, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, să-şi asigure o bună vizibilitate din autovehicul, prin curăţarea parbrizului, lunetei şi geamurilor laterale, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone, trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile agenţilor rutieri şi autorităţilor locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *